foto cu caracter ilustrativ. sursă: CCR

Curtea Constituțională a României va discuta pe 24 iunie noua sesizare a PNL referitoare la reluarea votului la Senat în cazul cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.
Pe 8 iunie, liberalul Cătălin Boboc a anunțat că senatorii PNL au atacat la Curtea Constituţională hotărârea camerei superioare a Parlamentului referitoare la reluarea votului în cazul Șova.
„Am depus la Secretariatul general al Senatului, care va depune în aceeași zi la CCR contestația noastră privind hotărârea redactată săptămâna trecută în cazul cererii ministrului Justiției privindu-l pe senatorul Șova. Așa cum am spus de la început, din luna martie, PSD a tratat acest subiect într-un mod abuziv. Iată că evenimentele din ultima perioadă ne lămuresc, dacă vreți, din ce cauză domnul Ponta și PSD au fost interesați să prelungească și ar fi făcut-o în continuare dacă noi nu făceam acea presiune în sensul respectării legii. Din păcate, ei au forțat din nou regulamentul și toate prevederile pe care noi ne bazăm, tratând cu lipsă de respect, dacă nu cu aroganță, legislația din țara asta. Așteptăm ca membrii CCR să se pronunțe și noi suntem încrezători că rezultatul va fi acela că prin votul repetat sau prin interpretarea (votului — n.r.) din prima hotărâre dată de Senat, practic, conducerea Senatului a creat un alt efect juridic”, a spus Boboc.
El a continuat, arătând că senatorul Dan Șova ar trebui să se prezinte în fața unui judecător, ca orice cetățean. „În țara asta nimeni nu este mai presus de lege, nimeni nu are un tratament preferențial și domnul Șova, fără a ne pronunța noi despre vinovăția sau nevinovăția dumnealui, ar trebui, ca orice cetățean simplu, să meargă în fața unui judecător iar acesta să se pronunțe asupra cererii Parchetului”, a adăugat el.
Senatorul PNL Marinică Dincă a explicat că, prin contestația depusă, PNL solicită să se respecte dispozițiile constituționale pe care CCR le-a invocat în decizia referitoare la hotărârea din 25 martie a Senatului.

Articolul precedentSute de siderurgiști de la Sidex, trimişi sa-l apere pe Iliescu
Articolul următorEpistola care este a lui Marian Vanghelie către Victor Ponta