Sursa foto: Facebook/ Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu a precizat, luni, într-o conferință comună cu omologul său moldovean, Sergiu Prodan, că în ultimii ani, Eurovision a fost politizat, în contextul în care concursul muzical ar trebui să fie unul „cultural și de unire al țărilor din Europa.”

De asemenea, acesta a mai menționat faptul că se compromite nu doar „fenomenul în sine, ci și atenția și sprijinul pe care trebuie să le acordăm Ucrainei.

„Ucraina trebuia să câștige. Probabil că pe merit. Nu avea nevoie de astfel de lucruri. Cei care au gândit – și sper că nu au fost românii -, EBU, să facă un astfel de transfer de voturi au făcut rău lor, competiției și Ucrainei”, a spus Lucian Romșcanu, potrivit Digi24.

Ministerul Culturii nu are niciun fel de implicare în această chestiune

Totodată, oficialul român și-ar dori ca în cel mai scurt timp să aibă loc o „resetare completă” a concursului ce adună milioane de telespectatori an de an în fața ecranelor.

Acesta a precizat ca pe viitor doar publicul ar trebui să conteze „pentru că această împărțire politică a voturilor – pe care o vedem de ani de zile – nu are nicio legătură.”

„Nu văd cum poți să oprești chestia asta cu datul voturilor către alții decât dacă lași la alegerea publicului. Dacă pui un juriu, inevitabil: hai că sunt frații noștri. Sper că din ce se va analiza să rezulte că nu la noi a fost problema. În al doilea rând, să transmitem nevoia unei reforme la Eurovision”, a spus ministrul Culturii.

 Întrebat dacă a avut discuții cu reprezentanții TVR despre incidentul de la Eurovision, acesta a precizat că nu a reușit să ia legătura. Mai mult, acesta a mai amintit că atunci când concursul este furat, arta este furantă și nimeni nu va mai lua în serios ce se întâmplă.

„Îmi doresc o reformă, pentru că atunci când lucrurile se întâmplă corect, toată lumea e fericită și mulțumită. San Remo pentru italieni merge de zeci de ani. Nu înțeleg de ce trebuie să facem dintr-un concurs de muzică un portstindard politic. Fiecare votează candidații și la sfârșit ne bucurăm că avem mai multă populație ca alții sau alții ca noi”, a conchis Lucian Romașcanu.

Citește și articolul: Lucian Romașcanu, despre USR: „Un partid fără trecut și fără viitor”

Articolul precedentMinistrul Economiei vrea reindustrializarea României
Articolul următorPrețul grâului a atins un nivel istoric în Europa
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.