La 11 kilometri de coasta Tunisiană, în dreptul orașului Gabes, o navă comercială care transporta o mie de tone de combustibil s-a scufundat, informează Reuters.

Nava se îndrepta spre Malta, iar la bordul acesteia s-au aflat șapte persoane. Ei au cerut ajutor din partea marinei tunisiene, toți fiind salvați înainte ca nava să se scufunde.

Potrivit Ministerului Mediului, cauza acestei tragedii este legată de vremea nefavorabilă din acestă perioadă în acea zonă. Apa a reușit să se infiltreze în navă, ajungând la o înălțime de aproape doi metri.

Dezastrul ecologic din cauza vremii nefavorabile

Autoritățile din Tunisia au anunțat că lucrează pentru a evita un dezastru ecologic și de a reduce efectele dramatice ale scurgerii de combustibil în mare.

Nava se afla în drum spre Rhode Island din Statele Unite din portul german Emden atunci când a izbucnit incendiul, informează Observator. Toți membrii echipajului au fost evacuați în momentul izbucnirii incendiului.

Reamintim că în urmă cu o lună, o navă ce transporta mașini de lux a luat foc, aceasta fiind în drum spre America. Incendiul ar fi izbucnit în cala de marfă, cei 22 de membri ai echipajului fiind forțați să abandoneze nava. Marina Portugheză a reușit să îi preia în siguranță, aceștia fiind cazați la un hotel local.

Incendiul a durat zile întregi, iar nava a fost abandonată să plutească în derivă. Felicity Ace, aflată sub pavilion Panama, transporta circa 4.000 de mașini de lux, inclusiv Porsche, Audi, Lamborghini și Bentley. Printre vehicule erau inclusiv mașini electrice, cu baterii de litiu-ion, informează stiridiaspora.ro.

Compania germană de mașini Volkswagen a spus că daunele aduse vehiculelor au fost acoperite de asigurare care ar putea costa aproximativ 155 de milioane de dolari.

Incendiul ce a avut loc în Atlantic este unul dintre primele la bordul unui mare transportator de vehicule.

Citește și articolul: Comisarul european pentru mediu, despre defrișările din România: ”Este o activitate infracţională”

Articolul precedentParlamentarul „turmentat” și discursul său. Un deputat USR a atras toate privirile
Articolul următorCând va fi modificat programul de lucru la patru zile pe săptămână
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.