Foto: Facebook

Pe principiul „țara arde, babele se piaptănă”, politicienii din coaliția de guvernare – și nu numai – continuă lupta pentru putere în loc să se preocupe de adevăratele priorități, atrage atenția fostul ministru al Justiției Ana Birchall.

Chiar dacă spune că nu vrea să se amestece foarte mult în disensiunile dintre PNL și USR PLUS după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate, Ana Birchall are totuși un sfat pentru decidenții acestor vremuri.

În opinia acesteia, în condițiile în care „țara arde”, politicienii ar trebui să se preocupe de măsurile care se impun în această perioadă și să lase circul. Însă, printre rândurile scrise pe Facebook de fostul ministru, se poate subînțelege că aceasta nu crede că actuala coaliție este capabilă să guverneze cu adevărat, dincolo de interesele de partid.

Chiar nu vreau să mă amestec deloc în această ciorbă lungă și acră din politica dâmbovițeană care se desfașoară în aceste zile, dar aș vrea să adresez tuturor celor care joacă un rol executiv în această perioadă un apel la responsabilitate și echilibru, la conștiință și maturitate politică. Nimeni nu e mai presus de interesul României și al românilor, niciun om și niciun partid sau grupare politică.

Când lucrurile se precipită la granița estică a României, când geo-strategic se reașează lumea, când pandemia este departe de a se termina, ba chiar este în plină desfășurare în această perioadă, când zilnic îți mor români, când sunt atâtea lucruri de gestionat în țara asta începând cu reforme atât de necesare, o gâlceavă politică de asemenea proporții este ultimul lucru care ne trebuie.

Lăsați cearta, fraților, și ocupați-vă de țară, dacă sunteți în stare!
Țara arde. Iar vouă vă arde de tămbălău politic generat exclusiv de orgolii sau interesele și calculele voastre personale și de partid
”, este îndemnul Anei Birchall.

Articolul precedentFoștii parlamentari cer instanțelor să le dea pensiile înapoi
Articolul următorVoiculescu, „săgeți” spre premierul Cîțu