Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerului Sănătății, consideră că este important ca în perioada imediat următoare să fie găsite soluții pentru creșterea numărului de paturi ATI (1.600 potrivit premierului Cîțu), dar mai ales pentru limitarea numărului de îmbolnăviri. De altfel, relaxarea măsurilor de restricție, de la 1 iunie, este posibilă doar dacă obiectivele de vaccinare vor fi atinse în România.

Premierul Florin Cîțu, desemnat ministru interimar al Sănătății, și-a delegat majoritatea atribuțiilor către Andrei Baciu, iar, joi, cei doi au participat la două întâlniri online cu toți reprezentanții DSP-urilor, respectiv cu managerii spitalelor suport Covid.

„Mesajul domnului premier a fost unul foarte clar: medicii au toată susținerea Guvernului și există toată deschiderea pentru orice discuție despre ce putem face ca să trecem cu bine peste această perioadă. Nu se pune problema ca salariile personalului medico-sanitar să scadă! Le-am transmis tuturor celor cu care am discutat că împreună trebuie să găsim cele mai bune soluții ca în spitale să existe suficiente locuri în secțiile ATI pentru cei care fac forme severe ale bolii COVID-19. Împreună cu specialiștii în domeniu, trebuie să găsim noi modalități prin care să reducem numărul de infectări cu SARS-COV2.”, a scris Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook.

Record de vaccinați în 24 de ore

Secretarul de stat a reamintit de importanța vaccinării pentru ridicarea celor mai multe dintre restricțiile actuale, imunizare care este „calea pentru ieșirea din pandemie”. Totodată, la nivelul CNCAV au fost luate mai multe măsuri privind creșterea capacității de imunizare. „Ieri (nr. miercuri) am depășit 80.000 de doze administrate în doar 24 de ore, iar în câteva zile ne dorim să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”.

Altfel, în ședința de guvern, de joi, a fost adoptat un document ce vizează suplimentarea cantității de vaccin anti-Covid, iar potrivit acestui document, România va primi încă 4,2 milioane de doze de ser de la Pfizer BioNTech. „Depunem toate eforturile ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de români și vrem ca revenirea la normalitate să aibă loc într-un timp cât mai scurt”, a mai scris Andrei Baciu.

Florin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare

Articolul precedentGorjul a avut prima groapă ecologică de gunoi, singura din județ, închisă acum pentru poluare! De gunoi se ocupă fiecare localitate cum consideră, în afara ADIS
Articolul următorFoștii parlamentari cer instanțelor să le dea pensiile înapoi