Sursa foto: Facebook/Ciolacu Marcel

Marcel Ciolacu, lider al PSD și totodată președinte al Camerei Deputaților, a dezvăluit că este posibil ca anul acesta să își facă „apariția” un nou minister, parte a modificărilor care vin odată cu rotativa guvernamentală.

Declarațiile lui Ciolacu au fost făcute la Digi24, în contextul respingerii aderării României la Schengen, aderare care a depins de două ministere, care posibil nu și-au făcut treaba: Ministerul Afacerilor Externe, condus de Bogdan Aurescu, și Ministerul Afacerilor Interne, condus de Lucian Bode – ambii liberali.

Marcel Ciolacu a arătat că „toate negocierile pentru Schengen s-au dus în jurul MAE și MAI”, iar rezultatul a depins de aceste discuții. De aceea, a subliniat liderul PSD, pe viitor „mai important este să nu repetăm greşelile”. Soluția propusă de Ciolacu ar fi înființarea unui nou minister, care să garanteze că discuțiile și negocierile privind aderarea vor avea efectul scontat de țara noastră.

Am avut un insucces cu aderarea la spaţiul Schengen, indiferent cum vrem noi să o prezentăm sau să o coafăm şi trebuie să vedem de ce am avut acest insucces şi ce nu a funcţionat. Eu astăzi am avut privilegiul să stau de vorbă cu domnul profesor Vasile Puşcaş, este un specialist recunoscut, omul care de fapt a împins lucrurile către Uniunea Europeană. Mi-a zis că a fost o greşeală majoră când în guvernul României nu a mai existat Ministerul Afacerilor Europene.

Peste tot, în toate guvernele din Europa, în statele mai dezvoltate economic decât România se găseşte acest minister. Poate atributul nu ar fi trebuit să fie al Ministerului de Externe de negociere de aderare la spaţiul Schengen, poate acest atribut ar fi trebuit să fie al Ministerului Afacerilor Europene. (…)

Din punctul meu de vedere Ministerul Afacerilor Europene ar trebui să existe în componenţa guvernamentală scoţând sau făcând o reducere a unuia sau două ministere”, a explicat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentCătălin Drulă: „1.300 de torționari au primit și primesc pensii speciale”
Articolul următorMatteo Politi, dat în urmărire generală