Sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Președintele Statelor Unite Joe Biden a declarat, la câteva ore după discursul președintelui Ucrainei care a ridicat în picioare politicienii americani, că poporul ucrainean a dat dovadă de curaj și tărie în fața „unei agresiuni brutale”, curaj ce a inspirat o lume întreagă.

Oficialul american a reamintit importanța sprijinului pe care atât SUA, cât și statele aliate îl oferă Ucrainei în această perioadă dificilă.

„America conduce acest efort. Împreună cu aliaţii şi partenerii noştri asigurăm un nivel ridicat de securitate şi asistenţă umanitară, la care adăugăm astăzi şi vom continua să adăugăm în zilele şi săptămânile următoare”, a precizat Joe Biden, potrivit news.ro.

Rusia a devenit „inamicul numărul 1” al Occidentului

De asemenea, președintele american a declarat că urmează alte restricții economice, ce vor aduce „mai multă durere” Rusiei. Acesta a spus că alături de Statele Unite se află NATO și Uniunea Europeană, dar și alte țări care au condamnat invazia rusească.

Biden a susținut că Ucraina „niciodată nu ar trebui învinsă de Putin”, iar sancțiunile pe care Vestul le-a impus dictatorului Putin vor duce la slăbirea, pe zi ce trece, a puterii Rusiei. Acesta a catalogat uciderea civililor de către soldații ruși ca fiind „atrocități”.

În încheierea mesajului său, Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor trimite un ajutor militar suplimentar de aproape 1 miliard de dolari Ucrainei.

 „Poporul american a răspuns cererii preşedintelui Zelensky privind mai mult ajutor, mai multe arme pentru ca Ucraina să se apere, mai multe instrumente de a lupta împotriva agresiunii ruse. De fapt, am început asistenţa pentru Ucraina înainte ca războiul să înceapă”, a concluzionat Biden.

Reamintim că președintele Ucrainei s-a adresat astăzi, 16 martie, Congresului american. Acesta a precizat că poporul său va continua lupta împotriva armatei rusești, dar e nevoie de sprijinul țărilor libere pentru ca războiul să ajungă la sfârșit.

„Să acorde toată asistența necesară în 24 de ore, dacă este cazul, chiar și arme, dacă este cazul, sancțiuni, sprijin umanitar, politic sprijin, finanțe, tot ce aveți nevoie pentru a păstra pacea și a salva rapid lumea, pentru a salva vieți”, a declarat Zelenski.

Acesta le-a reamintit că președintele Statelor Unite, Joe Biden, trebuie să devină un lider al păcii.

Rușii i-au impus sancțiuni tatălui lui Joe Biden, care este decedat

Articolul precedentMaia Sandu: „Trăim vremuri grele în care solidaritatea, grija, ajutorul reciproc trebuie să prevaleze”
Articolul următorPutin și „purificarea” societății de trădători. Acuzații dure la adresa Occidentului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.