Foto: Facebook - Victor Ponta
Foto: Facebook - Victor Ponta

Toate fondurile pe care România risca să le piardă, din exercițiul bugetar 2014-2020, vor fi redirecționate către un fond nou creat pentru ajutorarea refugiaților.

În cursul zilei de ieri, 15 martie, eurodeputatul Corina Crețu declara că Uniunea Europeană a propus o acțiune de coeziune pentru refugiații din Europa.

Prin urmare, măsura consta în redirecționarea fondurilor pe care România risca să le piardă, din exercițiul bugetar 2014-2020, într-un fond special, dedicat ajutorării refugiaților.

Fondurile alocate refugiaţilor din Ucraina provin din exercițiul bugetar 2014-2020

Aproximativ 3 milioane de ucraineni au fugit de invazia rusă pentru a găsi siguranța și liniștea în țările din Uniunea Europeană. Pentru a ajuta statele membre și regiunile să facă față acestui flux mare de refugiați, Comisia Europeană propune crearea mecanismului Acțiune de coeziune pentru refugiații aflați în Europa (CARE)”, a transmis Corina Crețu, membră a partidului PRO România.

De asemenea, Corina Crețu a subliniat că măsura a fost discutată în cadrul ședinței Comisiei pentru Dezvoltare Regională, în care este membră.

Victor Ponta consideră că este corect să sprijinim civilii refugiaţi, dar nu trebuie să ignorăm un sistem administrativ distrus

În acest context, Victor Ponta a precizat, pe contul de Facebook, că există un aspect pozitiv, dar şi unul negativ: “Am distrus un sistem administrativ care ne dusese, în 2015, la un grad de absorbție de peste 95%”.

O veste bună și una rea – cu care să începem? Vestea bună este că se alocă banii europeni pentru refugiați (cred că e corect să fie sprijiniți civilii din Ucraina, dar și din alte țări afectate de război). Vestea rea este că acești bani sunt de fapt pierduți de România în ultimii 5 ani (cauza faptului că am schimbat 8 Prim Miniștri și am distrus un sistem administrativ care ne dusese, în 2015, la un grad de absorbție de peste 95%)!”, a scris fostul premier pe pagina de socializare.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Ne dorim cu toţii să se termine cât se poate de repede acest război”
Articolul următorCe a învățat România după doi ani de pandemie. Ministrul Sănătății: „Sistemul de sănătate este capabil să reacţioneze mult mai rapid la ameninţări”
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time