Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, la dezbaterea online „Doi ani de la primul lock-down. Riscuri şi ameninţări de sănătate în era post-COVID” , că performanța țării noastre în ce privește controlul pandemiei este medie, acesta afirmând că viața s-a putut desfășura, într-o oarecare măsură, normal, în ciuda restricțiilor impuse în acești ani.

De asemenea, Rafila a precizat că numărul victimelor a fost mult mai mic față de alte valori din diferite zone de pe glob. Cu toate acestea, oficialul a precizat că unele dintre consecințele pandemiei sunt „extrem de triste.”

„Avem aproape 65.000 de persoane care au murit de COVID. Dacă am fi avut experienţa pe care o avem acum, ar fi fost mai puţine victime”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor de Covid-19 este în scădere

Totodată, Rafila e de părere că sistemul medical din România a reușit să se adapteze, iar în acest moment poate oferii servicii medicale pacienților cu Covid-19, dar și celorlați pacienți.

De asemenea, oficialul a reamintit că în urmă cu doi ani s-a redus accesul la serviciile medicale pentru foarte multe persoane, motiv pentru care mortalitatea a crescut, nu doar din cauza coronavirusului.

„Personalul medical şi-a făcut datoria cu prisosinţă. Le mulţumesc tuturor celor care au redus impactul pandemiei asupra populaţiei în general şi asupra vieţii economice şi sociale în special”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătății a amintit că elevii au fost cei care au suferit din cauza perioadelor lungi în care școala a fost închisă. Acesta a precizat că nu au reușit să se dezvolte cum trebuie din punct de vedere emoțional și al dobândirii de cunoștințe.

Cu toate acestea, oficialul susține că anul școlar ce a debutat în septembrie 2021 a avut puține perioade de închidere a cursurilor, sistemul de învățământ revenindu-și ușor.

„A fost o bună practică dezvoltată în această perioadă, începând de la modul de organizare a activităţii în şcoli şi terminând cu dorinţa părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală şi de a-i proteja în acelaşi timp”, a concluzionat Rafila.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România nu a fost un succes. Rafila: „Discutăm despre o campanie care practic este încheiată”

Articolul precedentPonta, despre fondurile alocate refugiaţilor: “Sunt bani pierduți de România, în ultimii 5 ani”
Articolul următorComisarii Gărzii de Mediu Galaţi au decis amenda maximă pentru benzinăria din Tecuci
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.