Foto: Impact
Foto: Impact

Animalele de companie vor avea voie pe plajă, dar proprietarii acestora vor trebui să respecte anumite reguli.

Ieri, 15 februarie, deputaţii au adoptat proiectul prin care este permis accesul acestora pe plajă.

Persoanele care deţin animale de companie trebuie să respecte un set de norme care să asigure curăţenia mediului înconjurător. De asemenea, regulile vizează şi siguranţa tuturor persoanelor aflate pe plajă.

Iniţiatoarea proiectului: “În prezent, legea interzice accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre utilizate în scop turistic. În alte ţări europene, accesul animalelor este permis”

Modificarea adoptată astăzi elimină interdicţia, dar stabileşte şi nişte norme clare pentru a asigura atât siguranţa persoanelor aflate pe plajă, cât şi curăţenia mediului înconjurător. În afara sezonului estival, accesul cu animale de companie va fi neîngrădit. În timpul sezonului estival se va putea realiza cu acordul administratorului plajei”, a explicat Cristina Rizea, deputată USR şi iniţiatorul legii.

În plus, proiectul modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, în sensul eliminării interdicţiei accesului persoanelor însoţite de animale, arată publicaţia Gândul.ro.

Una dintre obligaţiile posesorilor de animale de companie este să strângă după acestea

În afara sezonului estival, accesul pe plajele Mării Negre va fi permis oricând. Totuşi, pe durata sezonului estival, accesul va fi permis doar cu acordul operatorilor de plaje.

Indiferent de perioadă, animalele de companie vor trebui să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă, iar proprietarii vor avea obligaţia de a curăţa în urma acestora, mai arată sursa citată.

Câinii ghizi pentru nevăzători au acces pe plajă, indiferent de perioada din an

În ceea ce priveşte persoanele cu dizabiliăți, accesul cu animalele de companie este permis atât pe durata sezonului estival, cât şi în afara acestuia.

Mai mult, nu este nevoie de acordul operatorilor de plaje.

Articolul precedentAvarie în București. 3000 de blocuri fără apă caldă și căldură
Articolul următorGabriela Firea, despre copiii şi familiile în situaţii de risc, din afara ţării: ”Număr unic pentru Diaspora!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time