Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

La începutul lunii decembrie, Florin Roman a trimis presei 10 pagini din lucrarea de master. 

Conform investigațiilor făcute de către jurnaliști, acestea sunt 100% copiate din lucrarea profesorului timișorean Dumitrescu, din 2007-2008.

Ziarul Libertatea a găsit la Timișoara un suport de curs identic. Acesta a apărut cu cinci ani înainte de disertația de master a lui Roman, de la București.

La momentul respectiv, Dacian Cioloș îi cerea premierului să ia atitudine. Acesta îl considera pe Florin Roman plagiator și nepotrivit ca ministru al Cercetării.

Cioloș își atribuie ceva ce nu a făcut: ”E supărat pe mine că l-am demascat”

Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.

Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”, a scris liderul USR pe contul de socializare.

Redacția Libertatea: ”Liderul USR nu a făcut decât să-i ceară demisia lui Roman”

În urma declarațiilor făcute pe pagina de Facebook, redacția Libertatea îl critică pe Dacian Cioloș, susținând că acesta și atribuit ”demascarea” lui Florin Roman, ministrul Dezvoltării care a demisionat în cursul zilei de azi, 15 decembrie.

De asemenea, jurnaliștii au ținut să puncteze că liderul USR nu are nicio legătură cu investigațiile ziarului Libertatea.

Practic, acesta nu a făcut altceva decât să reacționeze public, să comenteze, și să-i ceară demisia lui Roman.

Virgil Popescu a fost numit ministru interimar la Cercetare în locul lui Florin Roman.

Articolul precedentScandalul care te face cunoscut
Articolul următorArhiepiscopia Tomisului a pierdut în instanță și vrea relocarea unui lăcaș de cult
Jurnalist full-time / Pesimist part-time