Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Autoritățile au precizat faptul că persoanele nevaccinate împotriva Covid sau netrecute prin boală trebuie să stea în carantină, la intrarea în țară.

Conform comunicatului oferit de către reprezentanții ministerului Sănătății, o persoană complet neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta.

În aceste condiții, AUR anunţă că a atacat la Curtea de Apel în legătură cu noile restricţii impuse de Guvern pentru carantina la sosirea în România.

AUR insistă pe încălcarea libertăţilor fundamentale ale omului, deși persoanele nevaccinate sunt cele mai vulnerabile în fața bolii

Membrii AUR au declarat că au depus în instanţă o acţiune prin care contestă Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi cere anularea în parte a Hotărârii CNSU nr. 113/2021 privind stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Într-un comunicat, aceștia au atras atenţia că, în noile condiţii epidemiologice, Guvernul României şi CNSU continuă să impună măsuri care aduc atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Conform AUR, măsurile nu ar fi proporţionale şi necesare în vederea încetării răspândirii Covid.

George Simion: ”Carantina reprezintă o veritabilă privare de libertate”

Copreședintele AUR a explicat faptul că, potrivit Curţii Constituţionale, textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale.

Acesta a precizat că legea este lipsită de claritate, iar textele au un caracter incert.

Conform AUR, măsurile nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

CCR susţine că instituirea carantinei în România reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale, fără a fi stabilite, la nivelul legislaţiei primare, condiţiile, procedura şi limitele în care autorităţile administrative pot acţiona în sensul restrângerii acestor drepturi. Deşi măsura carantinării a fost declarată neconstituţională, iată că CNSU continuă să dispună aceste măsuri, încălcând libertatea de mişcare a cetăţenilor în mod nejustificat”, susţine Simion.

Articolul precedentPrimarul suspectat că a dat foc primăriei din Beleți-Negrești a fost găsit de polițiști
Articolul următorIeșenii pot dona pentru animalele din adăposturi: este nevoie de pături, mâncare și medicamente
Jurnalist full-time / Pesimist part-time