UDMR, sceptici în legătură cu decizia USR PLUS

Cseke Attila: „Dacă ai o soluție, ceri o întâlnire și propui”

În urma anunțului făcut de copreședintele USR PLUS, Dan Barna, potrivit căruia acesta renunță la dorința de a mai ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților, dorind, conform spuselor, să elimine ipoteza potrivit căreia aceasta ar fi o luptă a orgoliilor și propunându-l pe Cătălin Drulă pentru această funcție, unul dintre liderii UDMR reacționează. „Modalitatea asta de a face politică trebuie scoasă din ecuație”, a spus senatorul UDMR Cseke Attila, la scurt timp după anunțul live făcut de Barna. „Totuși, vorbim de președinții acestor formațiuni. Dacă ai o soluție, ceri o întâlnire și propui. Dacă așa începem colaborarea, dacă fiecare va avea o soluție în presă, nu mergem spre consolidarea încrederii”, a continuat acesta, adăugând că propunerea liderului USR PLUS ar trebui analizată în interiorul posibilei viitoare coaliții și sugerând, astfel, că Dan Barna ar fi trebuit să evite să facă un asemenea anunț public, înainte de a se consulta cu UDMR și PNL.

Ce spunea Dan Barna?

„Încercăm o nouă soluţie, încercăm o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliţii trebuie să existe. Pe cale de consecinţă, o să-l propunem pe liderul de grup al parlamentarilor USR PLUS, Cătălin Drulă, un coleg cu experienţă semnificativă (…) Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României.

De asemenea, imediat după acest set de declarații, Dacian Cioloș a ieșit și el la interval cu o declarație care să susțină cele spuse de colegul său de alianță și adăugând că „vom discuta cu colegii de la PNL și UDMR măsură cu măsură, pentru că asta e mai important decât cum ne împărțim funcțiile.Trebuie să clarificăm cum facem ca deficitul bugetar și gestionarea acestuia să nu afecteze relansarea economică. Să nu fie o piedică pentru reformele în Sănătate, în Educație, unde e nevoie și de bani de investit, nu doar de schimbat legi și de depolitizare”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentUn necaz nu vine niciodată singur: Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Articolul următorPutin îi recunoaște, până la urmă, victoria lui Biden
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.