Tăcere mormântală timp de o săptămână pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce Pro România a pierdut aproape cu grație alegerile și nu a atins pragul necesar pentru a ajunge în Parlament. Posibil ca cei care „țin doar cu România” să își fi ținut respirația cât încă nu erau toate voturile numărate, chiar dacă Victor Ponta, liderul incontestabil al Pro România, s-a recunoscut înfrânt chiar a doua zi. Cert este că Tăriceanu a ținut aseară să explice că nu este un capăt de țară și că nu ar fi pentru prima oară, din 90 încoace, când pierde locul de parlamentar și beneficiile implicite. Mai mult decât atât, acesta asigură că va lupta în continuare din răsputeri, ca „un gardian al drepturilor și libertăților individuale”.

Am tăcut o perioadă! Am tăcut cu modestia și umilința celui care nu a fost victorios de data aceasta. Am așteptat să se anunțe rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul României. Am așteptat câștigătorii să-și savureze victoria și învinșii să-și adune gândurile. Am așteptat să văd ce vor face învingătorii cu încrederea pe care au primit-o. Am așteptat întâlnirile cu colegii mei pentru a înțelege ce s-a întâmplat, pentru a vedea dacă mai avem de ce sau pentru cine să mergem mai departe! Acest mesaj nu este pentru cei care urăsc sau pentru cei care se bucură că vocile noastre nu se vor auzi în noul Parlament! Le cunosc reacțiile și vehemența.
Acest mesaj este pentru cele câteva sute de mii de români care au avut încredere în noi, care au știut că noi putem fi cei mai buni apărători ai drepturilor lor. Acest mesaj este și pentru cei 12 milioane de români care, în semn de protest față de cum este condusă țara, au stat acasă pe 6 decembrie
”, este o parte din mesajul lui Tăriceanu.

Ce mai scrie acesta? Ei bine, aparent nu are vreo supărare pe români și lasă să se înțeleagă că la mijloc pentru tot dezastrul politic în care se află ar fi de vină serviciile:

Nu sunt supărat, pentru că nu te poți supăra pe poporul tău! El are întotdeauna dreptate! Sunt dezamăgit că vocile extremiste și stridente s-au făcut mult mai bine auzite decât cele raționale. Dar așa se întâmplă în crize majore, așa cum este cea prin care trecem. Ura este mai apetisantă decât dragostea! Votul negativ este mai la îndemână decât votul pro!
Știu că Petrovii vechi și noi își freacă mâinile și își fac planuri pentru a repolitiza justiția și pentru a reintroduce serviciile de informații în anchetele penale, dar dacă aș fi în locul lor… nu m-aș culca pe o ureche. Au mai fost ani când am fost în afara Parlamentului, dar nu mi-am abandonat crezul și menirea de a fi, pe cât îmi permit puterile, un gardian al drepturilor și libertăților individuale. O să o fac și de acum încolo pentru că văd că această criză crește apetitul guvernului de a mai strânge șurubul și a ne ciunti democrația!
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat și îi asigur că, în ciuda rezultatului slab, eu nu mă îndoi și nu mă predau!”.

Articolul precedentCiolacu neagă o întâlnire, deși a fost fotografiat: ”Am vorbit telefonic”
Articolul următorArafat avertizează că orice tentativă de „Nuntă Mută” va fi sancționată