Arafat avertizează că orice tentativă de „Nuntă Mută” va fi sancționată

Carantinarea Sibiului pe o perioadă mai lungă s-a dovedit eficientă, rata de infectare înregistrând o scădere semnificativă în numai o lună de zile

Șeful DSU Raed Arafat a declarat, de data aceasta pe un ton un pic mai ferm decât cel cu care ne obișnuise, că măsurile de prevenție anti-Covid sunt utile, iar asta s-ar fi văzut cel mai bine din exemplele localităților carantinate pe o perioadă mai mare de 14 zile, amintind de cazul Sibiu, unde carantinarea de lungă durată s-a dovedit eficientă, rata de infectare scăzând de la 13,43, la 4,86 la mia de locuitori în aproape o lună.

„S-a văzut că 14 zile nu sunt suficiente (pentru o reducere a ratei de infectare care să facă posibilă ieşirea din carantină a unei localităţi, n.r.). Au fost necesare între 21 şi 29 de zile (…) Acest lucru nu putea avea loc decât cu sprijinul populaţiei. Vreau să mulţumesc celor care au participat cu noi în acest efort (…) Sibiu a intrat în carantină pe 16 noiembrie cu 13,43 la mie şi a ieşit în 13 decembrie, cu 4,86 la mie. La Zalău, s-a intrat cu 9,96 şi s-a ieşit cu 3,52. Similar, la Bistriţa, la Baia Mare”, a declarat Raed Arafat la Antena3.

De asemenea, Raed Arafat a punctat pe necesitatea limitării activităților în grup, în perioada aferentă sărbătorilor de iarnă, referindu-se, în acest caz, la organizarea de petreceri „secrete”. Secretarul de stat a adăugat faptul că organele abilitate nu vor ezita să amendeze și să „spargă” astfel de tentative, caz în care ele vor fi descoperite.

„Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petrecerii: ‘Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni’. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că vor interveni şi vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizează colegii mei de la ordine publică. E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor. Mai degrabă, să facem sărbători mai restrânse anul acesta şi să putem să ne bucurăm mai bine de ele anul viitor”, a spus Raed Arafat.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTăriceanu spune că a tăcut cu modestie și umilință după ce a pierdut în alegeri. „Eu nu mă îndoi și nu mă predau!”
Articolul următorDacian Cioloș asigură că nu este interesat de „ciolan”, ci de o bună guvernare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.