Procurorii DIICOT fac luni 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi de încercare accesării ilegale de fonduri comunitare.

După cum au precizat pentru Mediafax surse judiciare, percheziţiile vizează contracte de livrări de produse, în special de carne, dar şi prestări de servicii prin firme fantomă, persoanele vizate fiind suspectate şi că ar fi încercat să acceseze ilegal fonduri europene. Prejudiciul produs prin evaziune fiscală şi spălare de bani ar fi estimat la aproximativ 100 milioane de lei. În urma percheziţiilor, aproximativ o sută de persoane vor fi duse vor fi duse la audieri, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Anchetatorii urmează să ridice de la Ministerul Fondurilor Europene, condus de „dandy” Eugen Teodorovici, aşa cum l-a numit preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, mai multe calculatoare, unde ar fi salvate documente în legătură cu solicitarea ilegală de accesare a unor fonduri europene. 

Articolul precedentDupă Shelter Security, NEI Guard. Procurorii fac percheziţii
Articolul următorDNA şi Aristotel Căncescu, presedinte CJ Brasov