Sursa: Facebook

Sute de primării din țară au solicitat derogări de la ordonanța prin care Executivul vrea să țină sub control cheltuielile publice, inclusiv pentru a-și putea organiza petreceri de final de an.

Însă ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, cel pe masa căruia au ajuns cererile, punctează că importante sunt investițiile, iar cine nu s-a gândit la astfel de evenimente din timp vor fi refuzați.

Nu pot fi onorate”, a atras atenția ministrul Veștea aseară la Digi 24, promițând însă că situația va fi alta în ceea ce privește derogările pentru investiții.

Potrivit declarațiilor acestuia, până în acest moment, 250 de primării au solicitat derogări pe final de an, fiind vorba despre „aspecte comune, care țin de evenimente, precum sfârșitul de an, evenimente care țin de adiționarea unor acte pe parte de investiții, de cumpărare a unor imobile, de finalizare sau începere a unor asfaltări”.

Am avut (…) întâlnire cu ministrul Finanțelor și vom face în așa fel încât să nu existe blocaj pentru toate proiectele care reprezintă investiții și să găsim soluția pentru a închide anul cum se cuvine”, a spus ministrul Veștea, însă despre derogările privind evenimentele de la finalul anului acesta a precizat că „dacă nu au făcut-o până acum, nu au posibilitatea să o facă”.

De la caz la caz, în funcție de modul în care își fundamentează toate aceste aspecte, vom ține cont și vom încerca să nu blocăm investițiile. Îi asigur pe toți colegii din administrația publică de faptul c-am avut discuții luni cu Asociația Municipiilor din România, le-am cerut un punct de vedere, am dorit să văd ce aspecte solicită Guvernului, iar noi vom pregăti derogările, încât să nu intrăm în blocaj.

Primarii pot trimite constant astfel de solicitări pentru derogări. Important este ca toate aceste solicitări să fie bine fundamentate și justificate, iar eu am toată convingerea că vom ține cont de obiectivitatea lor și vom face în așa fel încât, în special proiectele de investiții, cele care sunt pe final și trebuie parcurse, le vom da curs”, a mai spus ministrul Dezvoltării, pentru sursa citată.

Articolul precedentCe faci dacă ești prins băut la volan și fără permis? Chiar dacă dai bani polițiștilor, ești arestat și condamnat
Articolul următorLegea pensiilor a trecut cu bine de Senat. Urmează votul în Camera Deputaților