Captură video Youtube/FOX 5 Atlanta
Captură video Youtube/FOX 5 Atlanta

Un medic legist a atras atenția asupra pericolului din sectorul imobiliar, după ce un copil de doar doi ani a murit din cauza mucegaiului din apartamentul familiei, precizează publicația britanică The Guardian.

Awaab Ishak a murit în 2020, la opt zile după ce a împlinit vârsta de doi ani.

Potrivit medicului legist, decesul băiețelului a survenit din cauza mucegaiului de culoare neagră din apartament

După concluzia stabilită de tribunalul din Rochdale, avocații părinților l-au acuzat pe furnizorul de locuințe sociale, Rochdale Boroughwide Housing (RBH).

Conform acuzațiilor, această firmă nu a făcut nimic timp de câțiva ani pentru a trata problema mucegaiului.

De asemenea, firma este acuzată de lipsă de implicare, dar și de discriminare etnică și rasială.

Părinții au insistat ca firma să curețe mucegaiului încă din anul 2017. Petele negre au fost găsite în baia și bucătăria apartamentului din Rochdale

Firma RBH ne-a tratat în acest mod pentru că nu suntem din această țară și nu știm cum funcționează sistemele din Marea Britanie. Rochdale Boroughwide Housing, avem un mesaj pentru tine: nu mai discrimina. Termină cu rasismul. Nu mai acordați tratament inechitabil persoanelor care vin din străinătate. Nu-i mai tratați altfel pe refugiați sau pe solicitanții de azil. Nu mai adăpostiți oameni în case despre care știți că sunt improprii pentru sănătate. Ne-am simțit absolut lipsiți de valoare”, au transmis părinții băiețelului.

Directorul agenției imobiliare a precizat că moartea copilului de doi ani reprezintă ”o lecție grea”

Gareth Swarbrick, directorul executiv al firmei RBH, a declarat că este cu adevărat devastat de moartea lui Awaab și de tot ceea ce a făcut greșit.

Nimic nu îl mai poate aduce înapoi pe copil. Învățăm și vom continua să învățăm din această lecție grea”, a transmis directorul executiv al firmei imobiliare.

Articolul precedentO țară din Europa interzice gazul ilariant
Articolul următorȘefă la DGASPC Neamț, acuzată că a primit mii de euro pentru a aranja concursuri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time