Sursă foto: Facebook/Salvamont-Salvaspeo Cluj
Sursă foto: Facebook/Salvamont-Salvaspeo Cluj

Horea Pop, profesor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a fost martor la o acțiune de salvare, desfășurată în Cheile Turzii.

Membrii Salvamont-Salvaspeo Cluj au precizat că pe adresa Serviciului Public Județean au primit un mesaj din partea profesorului.

Salvatorii clujeni au ajutat un tânăr accidentat la picior pe traseul de Via Ferrata

Profesorul a precizat, în scrisoarea sa, că accidentul a avut loc pe traseul Via Ferrata din Cheile Turzii.

Incidentul s-a produs la ora 16.15, la finalul traverseului din Grota lui Hili, în zonă relativ plată, fără ca persoana să alunece sau să se lovească cu genunchiul de stâncă.

La 16.22, Horea Pop a anunțat incidentul la 112, datorită imposibilității de deplasare a persoanei accidentate.

Profesor din Cluj: ”Intervenția salvatorilor montani a fost promptă, echipa de prim răspuns a ajuns la locul accidentului în doar 15 minute”

În acest interval de timp, au mai sosit 4 salvatori montani și s-au realizat imobilizarea membrului accidentat, montarea tărgii, punerea accidentatului în targă și operațiunile pentru lansarea tărgii. La ora 20.10, echipa de salvare, împreună cu accidentatul au ajuns pe firul Văii Hășdate, iar la ora 21 victima a fost preluată de serviciul SMURD. Membrii Salvamont Salvaspeo Cluj au transmis accidentatului, cât și persoanelor care au rămas cu accidentatul: profesionalism, siguranță, încredere, empatie”, a povestit Horea Pop.

Salvamontiștii clujeni au precizat că persoană accidentată a suferit o luxație a genunchiului drept. Din fericire, nu există probleme ligamentare.

Persoana în cauză va necesita 3 săptămâni de imobilizare ghipsată a articulației.

Articolul precedentSenatorul Alfred Mihai a acordat interviuri jurnaliștilor de la Fox 32 Chicago
Articolul următorSectorul 6 va beneficia de 150 de stații noi de încărcare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time