Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea, fostul Primar General al Municipiului București, a abordat tema bugetului Capitalei, acuzând, din nou, lipsa de implicare a actualului edil.

Nu este pentru prima dată când Nicușor Dan motivează lipsa de acțiune dând vina pe fondurile insuficiente alocate Primăriei Capitalei.

Mai mult, Gabriela Firea critică faptul că actualul primar acuza, în timpul campaniei electorale, că primăria ar fi foarte bine finanțată, dar existau lacune în administrarea acelor fonduri.

Gabriela Firea: ”De când este în funcție însă, primarul general se plânge continuu că bugetul e mic, prea mic, iar datoriile sunt mari, prea mari”

Orice primar este obligat să finalizeze proiectele începute de primarul anterior și să înceapă unele noi. La fel cum orice primar este obligat să achite obligațiile financiare curente, dar și cele contractate anterior”, a transmis Gabriela Firea, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

În egală măsură, ministrul Familiei a precizat că a achitat mai multe credite încheiate cu 5, 10 și chiar 15 ani în urmă și nici nu a blocat proiectele în derulare.

Prim-vicepreşedintele PSD a explicat cum Primăria Capitalei a primit mai mulţi bani în timpul administraţiei Nicuşor Dan şi, cu toate acestea, primarul Capitalei „de doi ani nu mişcă nimic”

Firea a explicat că, doar în cele 10 luni trecute din acest an, Municipalitatea a încasat din cotele defalcate din impozitul pe venit aproape 4 miliarde de lei, iar până la sfârșitul anului suma va depăși 4.5 miliarde de lei, realizându-se o diferență majoră față de banii încasați în vremea guvernului Orban, patronul politic al lui Nicușor Dan.

În tot anul electoral 2020, PMB a încasat doar 3,4 miliarde de lei. Nicușor Dan a primit cu aproape 1 miliard de lei în plus. Diferențele sunt majore!

Vă dau doar un exemplu relevant: în august 2022, PMB a primit circa 700 de milioane de lei, pe când în august 2020 cotele defalcate au fost 250 de milioane. De aproape trei ori mai mult acum! Bucureștenii au fost pedepsiți cu un singur scop: să câștige fotoliul de primar candidatul dreptei. Au învins prin minciună și manipulare, dar chiar și cu bani în plus de doi ani nu mișcă nimic”, a explicat fostul edil.

Fostul edil al Capitalei acuză că banii în plus care au ajuns în Capitală nu se regăsesc în lucrările din oraș

Gabriela Firea a argumentat, dând ca exemplu schimbările realizate în București pe durata mandatului său, de la construcția de pasaje, lărgirea străzilor, modernizările din spitale și până la reabilitarea rețelei de termoficare.

De asemenea, fostul primar a reamintit că a plătit creditele venite din trecut, de la bănci sau furnizori.

Ministrul Familiei: ”Am spus mereu, chiar și când la putere era un guvern PSD, că aceste alocări din impozitul pe venit trebuie să fie mai mari, în raport cu toți banii pe care îi duc în economie companiile și angajații din București” 

Am dezbătut situația fondurilor alocate Capitalei în ședința săptămânală a PSD București. Am decis alături de liderii organizațiilor de sector, parlamentarii de București și consilierii generali să monitorizăm atent sumele alocate din bugetul de stat și să solicităm informații despre cum au fost acestea cheltuite”, a conclus Gabriela Firea.

Reamintim că, la începutul lunii august, Gabriela Firea a făcut dezvăluiri legate de problemele existente la Arena Națională, acuzându-l pe Nicușor Dan de minciună și incompetență

La acel moment, edilul Capitalei susținea că, timp de 11 ani, Arena Națională nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

Gabriel Firea a reacționat, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, publicând documente care demonstrează că Nicușor Dan nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie, dar nici să continue lucrări începute de Gabriela Firea și de echipa ei.

Articolul precedentParchetul European anchetează achiziția de vaccinuri anti- Covid în Europa. România a plătit o sumă fabuloasă pentru doze aruncate la gunoi
Articolul următorDouă românce gemene au ales drumul carierei militare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time