Sursa foto: Wall-Street.ro

Raed Arafat a anunțat că Grupul tehnico-științific nu a fost de acord cu carantinarea Capitalei. Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ( DSU) a trasmis că în următoarele zile se vor impune noi măsuri datorită ratei de incidență ce a ajuns la aproape 16 la mie.

„Hotărârea votată cu majoritate, astăzi, în cadrul grupului, a fost de a nu se carantina Bucuești-Ilfov. Asta va fi propunerea care va merge către Cominitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și care în cursul zilei de astăzi va fi pezentată miniștrilor și membrilor CNSU și premierului”, a precizat Arafat, relatează Digi24.

Inspectoratul Național pentru Sănătate Publică ( INSP) a cerut carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov datorită ratei mari de infectare cu noul coronavirus.

Capitala nu intră în carantină

Astăzi, 15 octombrie, rata de infectare în București a ajuns la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie. Potrivit Prefecturii, în Clinceni rata a ajuns la 24,47 la mia de locuitori.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne ( MAI) Raed Arafat a mai precizat că Germania va trimite 12.700 de doze de anticorpi monoclonali. Transportul urmează să ajungă în țara noastră săptămâna viitoare.

„Până acum, Italia ne-a trimis deja 5.200 de doze de anticorpi monoclonali. Sunt în desfăşurare procedurile de transfer şi de preluare a 12.700 de doze din Germania tot anticorpi monoclonali, care urmează să ajungă în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, la sediul CNCCI de la Ciolpani. De asemenea, Danemaca s-a oferit să trimită opt concentratoate de oxigen și 15 ventilatoare de transport. Reamintim că Olanda și Polonia au trimis până acum 250 de concetratoare de oxigen pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Totodată, șeful DSU a mai precizat că e în curs de discuție cu Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) cu privire la aducerea în România a 200 de concentratoate de oxigen, cu o capacitate de 8 litri.

„Urmează să stabilim modalitatea de transport împreună cu reprezentanţii OMS, să vedem cum vom rezolva. Vom merge noi sau ne vor aduce ei. Asta este în curs de discuţie. Deja procedurile sunt în curs”, a conchis Raed Arafat.

Arafat, despre certificatul verde. „Nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”

Articolul precedentAsfaltare în bătaie de joc: o stradă din Huși, reparată datorită reclamațiilor unui localnic
Articolul următorPatru persoane reținute în dosarul vaccinărilor fictive din Prahova
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.