Părerea Papei Francisc despre căsătoriile dintre persoane de același sex

Papa, un pic mai tolerant decât membrii BOR-ului românesc

Întrucât, în cursul zilei de ieri, Parlamentul European a cerut Comisiei să penalizeze țările care nu recunosc căsătoria dintre persoane de același sex, Papa Francisc și-a manifestat, din nou, părerea despre acest subiect. Un pic mai puțin tranșant ca BOR-ul românesc, Papa a insistat totuși că biserica ar trebui exclusă din propoziție, atunci când se vorbește despre căsătoriile din interiorul comunității LGBTQ+.

Papa Francisc crede că persoanele LGBTQ+ ar trebui să primească protecție din partea statului, însă nu și din partea bisericii

Cu toate că este de părere că două persoane de același sex nu se pot căsători în biserică, întrucât Biserica Catolică este destul de strictă în această privință, invocând tradiția milenară, Papa Francisc nu se arată atât de categoric atunci când vine vorba despre protejarea drepturilor civile ale persoanelor LGBTQ+, aflate într-o relație. Ba chiar din contră, acesta a subliniat că nu ar trebui să existe discriminare și nici înjumătățirea drepturilor pentru aceștia, rugând statele să le faciliteze ceremoniile civile.

Atunci când vine vorba despre avorturi, Papa Francisc are o poziție mult mai fermă, fiind de părere că un avort este crimă, întrucât am vorbi, în acest caz, despre o viață de om.

Citește și: Intrarea în restaurant, condiționată, de asemenea, de certificatul verde

Articolul precedentIohannis, adevăratul vinovat pentru criza politică, crede Teleman
Articolul următorCompensarea facturilor, în funcție de consum
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.