Operatorul de salubritate Rosal ar putea rămâne fără unul dintre contractele din județul Prahova. 
Adunarea Generală a ADI Deșeuri Prahova nu a discutat eșalonarea datoriei de 7,5 milioane de lei, înregistrată de Rosal din neplata redevenței, însă a decis să aibă o întâlnire în care să se discute rezilierea contratului. 

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și al ADI Deșeuri, le-a solicitat primarilor din localitățile în care Rosal execută contractul de colectare a gunoiului menajer să obțină mandate din partea consiliilor locale pentru a putea vota rezilierea contractului. Viitoare ședință va avea loc pe 28 septembrie, iar principalul punct îl va reprezenta rezilierea contractului cu Rosal în zonele 2-6, zonă din care face parte și municipiul Ploiești.

Dacă propunerea va fi aprobată, operatorul de salubritate va din notificat oficial și va urma o perioadă de grație de 90 de zile, în care Rosal va fi obligată să asigure continuitatea serviciului până la desemnarea unei noi firme. 

În această perioadă va fi organizată o nouă licitație pentru desemnarea unui operator și probabil vom asista și la o negociere directă pentru un contract pe perioadă determinată, până la finalizarea procedurii de licitație. 

Operatorul de salubritate Rosal are în desfășurare două contracte cu ADI Deșeuri, colectând gunoiul menajer în aproximativ 80 de localități din cele 104 ale județului Prahova. 

Articolul precedentDirectorul general al ANPC despre sezonul estival: „Tarife mari și foarte mari. Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob”
Articolul următorIulian Bulai recunoaște că USR PLUS este „cel mai plictisitor partid din România”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...