Președintele Klaus Iohannis (captură video)

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna participă duminică la ceremoniile organizate între orele 10.00 şi 11.00, în portul militar Constanţa, cu ocazia Zilei Marinei. Publicul nu are acces la eveniment, pentru al doilea an la rând, dar turiştii şi constănţenii aflaţi pe plajă pot urmări defilarea navelor de la Constanţa la Midia, între orele 11.00 şi 13.00.

Ceremonia a început cu întâmpinarea oficialilor şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, din care fac parte militari din Forţele Navale Române, militari din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii. La ora 10.00, au fost ridicate pavilionul, geacul şi marele pavoaz, la bordul navelor militare, în acordurile Imnului de Stat al României, concomitent cu 21 de salve de tun, trase de către militarii Batalionului 345 Artilerie „Tomis”, Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.

Ziua Marinei Române este sărbătorită din anul 1902, ajungând la cea de-a 119-a ediţie şi, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare eveniment al marinarilor va fi marcat de contextul pandemiei COVID-19. 

Iohannis va participa de Ziua Marinei, la Constanța

Articolul precedentOrganizatoarea Bucharest Pride, amendată pe „persoană fizică”
Articolul următorRareș Bogdan îi ia apărarea premierului Cîțu