Captură video/Youtube
Captură video/Youtube

După ce soldații ruși au distrus o școală, au lăsat un mesaj scris cu creta pe o tablă.

Este vorba despre o școală din orașul ucrainean Katiujanka, o localitate aflată în nord de Kiev. Micul orășel a fost ocupat de forțele ruse la începutul războiului.

La sfârșitul lui martie, forțele ucrainene au recăpătat, însă, controlul.

Școala din Katiujanka a fost distrusă complet de soldații ruși, multe obiecte fiind furate

Obiectele care nu le-au fost utile rușilor au fost distruse. În curtea școlii a fost improvizat un cimitir, iar pe terenul de fotbal au fost săpate tranșee.

Într-una dintre clase, soldații ruși au scris cu creta pe tablă un mesaj pentru elevii ucraineni, pe care l-au semnat cu ”Rușii”, potrivit CNN.

După ce au distrus o întreagă școală, rușii cer pacea: ”Ucraina și Rusia sunt un singur popor”

Soldații ruși au scris următoarele: ”Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie, am încercat să salvăm școala, dar au fost bombardamente. Trăiți în pace, aveți grijă de voi și nu repetați greșelile făcute de înaintașii voștri. Ucraina și Rusia sunt un singur popor!!! Pacea fie cu voi, fraților și surorilor”.

Potrivit cadrelor didactice, biblioteca este avariată, iar manualele școlare sunt arse în totalitate, nu a mai rămas un singur manual. Au fost sparte toate birourile, iar echipamentele și computerele copiilor au fost furate.

Cu toate acestea, în numeroase săli de clasă, trupele ruse au lăsat note prin care se cere pacea.

Ne pare rău, nu am vrut acest război. Frați slavi, sunteți înșelați. Războiul e rău, nu vă luptați, copii!”, a scris un soldat rus, cu litere mari, pe o tablă dintr-o sală de clasă.

Articolul precedentVariola maimuței, o nouă îngrijorare: oamenii de știință cer „un nume nediscriminatoriu și nestigmatizator” pentru virus și boala pe care o provoacă
Articolul următorCălin Dejeu: ”Petiția pentru demiterea lui Tanczos Barna, ar trebui să aibă milioane de semnături, nu doar 17 mii”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time