Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost diagnosticat al treilea caz de variola maimuței în România.

Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, din București. Deși bucureșteanul a rămas internat, starea acestuia este bună.

În acest context, Alexandru Rafila a declarat astăzi, 15 iunie, că nu este recomandată vaccinarea populației în astfel de situații.

Ministrul Sănătății din România a reacționat după ce a fost înregistrat al treilea caz de variola maimuței: ”Izolarea și tratamentul sunt suficiente”

Discutăm despre o infecție care se transmite prin contact apropiat și chiar prelungit cu o persoană infectată. Nu discutăm despre o infecție la care rata de transmisibilitate, rata de reproducere este supraunitară, este mult sub 1. Nu este recomandată vaccinarea populației în astfel de situații. Măsurile care se referă la izolarea persoanelor infectate, tratamentul simptomatic sunt suficiente”, a spus Rafila, potrivit Știri pe Surse.

OMS face apel la experți pentru a ”înțelege mai bine virusul”

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în prezent, există peste 1.600 de cazuri confirmate şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei, în acest an.

Dintre acestea, au fost înregistrate 72 de decese, în 39 de ţări, inclusiv în cele în care acest virus se răspândeşte în mod obişnuit.

Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza răspândirii bolii în lume. Experţii internaţionali ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul”, a precizat şeful OMS.

Articolul precedent Decizie fără precedent: Franța restricționează consumul de apă, din cauza caniculei 
Articolul următorUn șarpe de peste un metru a pătruns într-un spital din Olt
Jurnalist full-time / Pesimist part-time