Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

A fost deschisă o anchetă după ce elevii unei școli dintr-o localitate din Dolj au primit subiectele greșite pentru proba scrisă la Limba Română.

După terminarea examenului, elevii au fost chemaţi, ieri după-amiază, să reia proba, cu subiecte de rezervă.

Copiii din Dolj au primit subiectele destinate elevilor care aparțin minorității maghiare. Cu toate acestea, profesorii examinatori nu s-au sesizat

După examen, copiii au vorbit cu alți colegi. Prin urmare, au descoperit că nu au primit subiectele distribuite la nivel național.

Potrivit inspectorului general Daniel Ion, se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii, precum şi sancţionarea cadrelor didactice care au făcut parte din comisia de examen şi nu au observat eroarea, transmite Edupedu.ro.

De asemenea, inspectorul general a ținut să precizeze că, în astfel de cazuri, toleranța este zero.

Se va propune demiterea directorului școli, dar și sancționarea membrilor comisiei de evaluare

La Predeşti a fost făcută deja o anchetă şi se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii care ocupă funcţia prin detaşare în interesul învăţământului şi vor fi sancţionate cadrele didactice care au făcut parte din comisia de examen şi care nu au observat că au fost distribuite subiecte de limba română specifice şcolilor cu predare în limba maternă maghiară. Avem toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat presei Daniel Ion.

Elevii de la Predeşti au reluat proba la limba română cu subiecte de rezervă, în a doua parte a zilei.

Articolul precedentDecizie în premieră în România: Casa de Asigurări de Sănătate, obligată să plătească despăgubiri unei femei căreia i s-a refuzat internarea
Articolul următor Decizie fără precedent: Franța restricționează consumul de apă, din cauza caniculei 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time