15 aprilie: Ziua Mondială a Artei

Leonardo da Vinci: “În viaţă, frumuseţea dispare. În artă, nu”

Ziua Mondială a Artei este celebrată, în fiecare an, la data de 15 aprilie.

Sărbătoarea are ca scop promovarea, dezvoltarea și susținerea artei și artiștilor.

Ziua de 15 aprilie a fost  proclamată la cea de-a 40-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO, din 2019

Conform UNESCO, arta hrănește creativitatea, inovația și diversitatea culturală pentru toate popoarele de pe glob. În plus, joacă un rol important în împărtășirea cunoștințelor și în încurajarea curiozității și dialogului.

Acestea sunt calități pe care arta le-a avut întotdeauna și le va avea întotdeauna dacă vom continua să sprijinim mediile în care artiștii și libertatea artistică sunt promovate și protejate.

În acest fel, promovarea dezvoltării artei promovează și mijloacele noastre de a realiza o lume liberă și pașnică.

În fiecare an, la 15 aprilie, sărbătorirea Zilei Mondiale a Artei ajută la consolidarea legăturilor dintre creațiile artistice și societate

De asemenea, sărbătoarea încurajează o mai mare conștientizare a diversității expresiilor artistice și evidențiază contribuția artiștilor la dezvoltarea durabilă.

Este și o ocazie de a pune în lumină educația artistică în școli, deoarece cultura poate deschide calea către o educație incluzivă și echitabilă.

Există multe de învățat, de împărtășit și de sărbătorit de Ziua Mondială a Artei, iar UNESCO încurajează pe toată lumea să se alăture prin diverse activități precum dezbateri, conferințe, ateliere, evenimente culturale și prezentări sau expoziții”, se arată în comunicatul UNESCO.

Articolul precedentToate zborurile avioanelor MiG-21 LanceR au fost suspendate de România, din cauza numărului mare de accidente
Articolul următorMinistrul Virgil Popescu anunță că România va deveni independentă din punct de vedere energetic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time