Turcan dă asigurări că salarii nu vor scădea, așa cum s-a vehiculat în spațiul public

Ministrul Muncii: „Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România”

Sursa Foto: Gov.ro

În urma ședinței de Guvern, dar și în urma declarațiilor premierului Florin Cîțu, Raluca Turcan a vorbit despre sectorul pe care îl administrează, și anume cel al muncii. Și cum în spațiul public au apărut nenumărate zvonuri potrivit cărora salarii ar urma să scadă, atât premierul, cât și ministrul Muncii au ținut să precizeze că așa ceva nu se va întâmpla, în ciuda fake news-urile lansate. „Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor”, a ținut să precizeze Raluca Turcan, în cadrul conferinței de presă.

Raluca Turcan insistă că zvonurile ar fi apărut pentru a-i deruta pe oameni, ca aceștia ulterior să-și piardă încrederea în coaliția de guvernare

Mai mult, Raluca Turcan este de părere că în momentul de față vorbim despre o intoxicare care nu face decât să „pună paie pe foc”, mai ales atunci când vorbim despre cei care sunt, în acest moment, profund îngrijorați în legătură cu veniturile lor. „În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi oameni care din asta trăiesc, din intoxicare”, subliniază Turcan, adăugând că este de datoria ei, în calitate de ministru al Muncii, să lămurească „orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat”.

Cîțu refuză să zică dacă va demisiona din funcție, așa cum i-au cerut cei de la USR PLUS

Raluca Turcan a ținut, de asemenea, „să afirme apăsat” că prin memorandumul pe care ministerul Muncii l-a adoptat astăzi, în prezența tuturor miniștrilor, nu va fi adoptată nicio scădere salarială, ba chiar dimpotrivă, acesta fiind menit să regleze incorectitudinile din sistem.

Declarațiile ministrului Muncii au venit imediat după conferința de presă susținută de premierul Florin Cîțu, cel care a încercat să explice pe scurt ceea ce Raluca Turcan a dezvoltat ulterior, însă nu a fost lăsat de presa care părea mult mai interesată de o eventuală demisie a acestuia.

Articolul precedentCîțu refuză să zică dacă va demisiona din funcție, așa cum i-au cerut cei de la USR PLUS
Articolul următorȘefa Direcției Agricole din Caraș-Severin, reținută. Încasa sume ilegal, dar a și plătit angajați care nu veneau la muncă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.