După cum chiar acesta a declarat, Marcel Ciolacu este acum pus într-o situație dificilă. Mai exact, nu știe cum e mai bine să facă: să voteze prelungirea stării de urgență, ori să nu o voteze? Analizând posibilitățile, acesta a ajuns la concluzia că orice ar alege este deopotrivă și bine și rău. În cazul în care se alege respingerea prelungirii stării de urgență, există posibilitatea ca noi focare de infecție să prindă contur. În contrapartidă, caz în care se votează pentru prelungirea stării de urgență, se crează frustrare și confuzie în rândul cetățenilor sătui să stea în case.

”Este evident că decretul privind prelungirea stării de urgenţă, emis de preşedintele Iohannis, nu ţine cont de niciuna dintre solicitările formulate de PSD. Guvernul nu a venit cu soluţii concrete pentru testarea populaţiei şi nu a prezentat un plan de acţiune concret pentru repornirea economiei şi pentru agricultură. Este evident că acest guvern nu este interesat de transparenţă şi vrea să se folosească de această stare de urgenţă pentru a continua să se comorte autocratic. Nu este deloc o decizie uşoară, suntem în faţa unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenţie toate consecinţele care se pot produce la nvelul cetăţeanului”, a declarat, marţi, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Există un risc real ca ridicarea restricţiilor, mai ales în preajma Sărbătorilor Pascale, să accelereze răspândirea coronavirusului

”Avem un guvern care a abuzat şi şi-a bătut joc de prerogativele suplimentare pe care le-a avut în straea de urgenţă, i-a forţat pe cetăţeni să se închidă în case, fără a face nimic clar pentru sprijinirea economiei şi pentru limitarea transmiterii virusului. Pe de altă parte avem siguranţa cetăţenilor. A vota împotriva prelungirii stării de urgenţă înseamnă practic ridicarea restricţiilor impuse prin Ordonanţele Militare. Există un risc real ca ridicarea restricţiilor, mai ales în preajma Sărbătorilor Pascale, să accelereze răspândirea coronavirusului in populaţie, iar asta poate duce la mai multe cazuri severe şi din păcate la mai multe decese. Este un risc enorm pe care nu îl putem ignora”, a mai zis Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a ținut să menționeze faptul că PSD își dorește ca oamenii să fie în siguranță și sănătoși, însă că nu se poate baza pe programele de testare ale Guvernului Orban.

”PSD susţine în continuare că sănătatea şi sguranţa oamenilor sunt importante, dar nu avem nici măcar o minimă garanţie din partea Guvernului că vor testa masiv şi că au lucrurile sub control. Vom fi puşi în situaţia de a alege între cele două varinate posibile, ambele la fel de rele: să ţinem lumea în casă pentru că guvernul nu testează şi să continue declinul economic, sau să respingem decretul şi să ne confruntăm cu o altă problemă reală. PSD va alege, ca întotdeuna, o soluţie responsabilă. Pe de altă parte, Parlamentul nu mai poate aştepta după Guvern. De săptămâna viitoare ne vom întoarce şi fizic la treabă. Este clar că nu se mai doreşte o olaborare din partea Guvernului. Cele cinci solicitări transmise Guvernuluirămân extrem de actuale şi cerem ferm implementarea lor în zilele imediat următoare. Transparenţă totală în privinţa informării deciziilor şi achiziţiilor, declanşarea testării pe scară largă, măsuri concrete pentru susţinerea economiei şi populaţiei, proiectele de investiţii publice ce vor fi demarate pentru sprijinirea economiei şi măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii româneşti”, a mai spus președintele interimar al PSD.

Măsuri economice pentru firmele românești

”Avem pregătit un plan de măsuri economice pentru firme şi români, care să protejeze locurile de muncă şi nivelul de trai. La aceste măsuri vom adăuga o serie de măsuri pentru agricultură. PSD va introduce în Parlament toate aceste lucruri şi sperăm în responsabilitatea partidelor parlamentare pentru ca ele să treacă în parlament. Rămâne de văzut dacă PNL va continua să le blocheze prin contestarea la CCR, cntinuând să îşi justifice incompetenţa prin jocuri politice. În final, atragem atenţia preşedintelui Iohannis să nu mai susţină prin demersurile sale un guvern incompetent şi iresponsabil pentru că nu merită”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentVictor Ciutacu, supărat pe CNA, după ce aceștia au sancționat Digi24 cu un avertisment
Articolul următorEchipamente de protecție pentru medicii de familie, de la Primăria Capitalei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.