Peste un milion de lei pleacă din bugetul Capitalei pentru o achiziție de echipamente de protecție, comandate pentru o altă categorie de oameni care sunt în prima linie, expuși cornavirusului: medicii de familie. Primarul Gabriela Firea detaliază că, urmare a votului favorabil în consiliul general, proiectul pe care l-a propus face posibilă donarea către medicii de familie a zeci de halate de protecție și mănuși.

120.000 de halate de protecție și 200.000 de mănuși de unică folosință achiziționăm pentru medicii de familie. Mii de măști și dezinfectanți am donat deja, în aceste zile.

Răspundem prompt medicilor de familie care au nevoie de sprijinul nostru și ne-au rugat să le asiguram un număr foarte mare de echipamente de protecție.

Pacienții cu afecțiuni cronice sau acute se prezintă în primul rând la medicii de familie, prin urmare este necesar ca aceștia să fie protejați la fel ca personalul medical din spitale.

Valoarea achiziției pentru echipamente de protecție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului destinate medicilor de familie este de 1.300.000 lei iar finanțarea proiectului va fi asigurată de Primăria Capitalei, din bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prin virare de credite bugetare.

Mulțumesc consilierilor generali care au votat acest proiect pe care l-am propus săptămâna trecută”, a precizat primarul general al Capitalei.

Articolul precedentMarcel Ciolacu și „Alegerea Sofiei”: să respingem sau să nu respingem?
Articolul următorCapul lui Vela vrem! UDMR cere demisia ministrului de Interne