Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a precizat că, până în prezent, există 75 de ucraineni internați în spitalele din România.

Dintre aceştia, 13 beneficiază de tratamente în urma infecţiei cu Covid, iar 7 sunt răniţi.

Ministrul Sănătăţii a declarat că respectivele 75 de internări au fost făcute în intervalul 9 -15 martie

În prezent, 75 de cetățeni ucraineni sunt internați în spitalele din România, dintre care 13 cu COVID. Până acum, șapte răniți au ajuns în unitățile medicale din țara noastră”, a explicat Alexandru Rafila.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, ministrul Sănătății a specificat că persoanele internate se află în stare stabilă, multe dintre acestea deplasându-se cu mijloace proprii la unităţile sanitare.

Este o situaţie din ultima săptămână, în intervalul 9 -15 martie. Numărul de persoane internate în spital nu depăşeşte 100. Deci 75 de persoane sunt internate în spital astăzi. În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă medicală către staţiile judeţene de ambulanţă şi ele sunt în aceeaşi limită, în jur de 100 de solicitări înregistrate zilnic. O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală”, a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Rafila, despre numărul de infectări cu coronavirus: “Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate”

În ceea ce priveşte pandemia cu coronavirus din România, Alexandru Rafila a făcut un anunț despre un eventual val șase.

Insistând pe faptul că pandemia de coronavirus nu s-a terminat, ministrul Sănătății a estimat că noul val ar putea începe din toamnă.

Acesta ar fi consecinţa apariţiei unei noi mutaţii suferite de virus.

Astăzi, 15 martie, s-au înregistrat 4.854 de cazuri noi și 60 de decese, la care se adaugă 9 decese anterioare. La ATI sunt internați 542 de pacienți, cu 9 mai puțini decât ieri.

Articolul precedentGuvernul ia în calcul reducerea accizei la carburanți și TVA zero la alimente
Articolul următorVaccinarea împotriva Covid-19 în România nu a fost un succes. Rafila: „Discutăm despre o campanie care practic este încheiată”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time