Sursa: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu se află în aceste zile într-o vizită în Italia, motiv pentru care a profitat și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității de români din această țară.

Au fost și sunt însă programate mai multe vizite oficiale, ieri cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran Militar de Malta, Riccardo Paternò di Montecupo, dar și cu primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri.

Astăzi, Ciolacu a început ziua cu o audiență la Sanctitatea Sa Papa Francisc și va avea întrevederi cu Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin și prim-ministrul Republicii Italiene, Giorgia Meloni, ziua urmând a se încheia cu o participare la plenara Ședinței Comune a Guvernelor României și Italiei.

Vizita de două zile în Italia se desfășoară în contextul în care aici se desfășoară cea de-a treia ședință comună a Guvernelor României și Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental. Și, printre picături, Ciolacu și-a făcut timp să dea ochii cu românii stabiliți aici, nelipsind baia de mulțime.

Cred că mulți dintre românii din Italia vor să vină acasă la un moment dat. Sunt conștient că cei care doresc să se întoarcă acasă au nevoie nu doar de salarii, ci și de servicii publice de calitate.

Iar singura modalitate de a-i convinge este să continuăm să creștem veniturile salariale și să investim în sistemul de educație și în cel de sănătate. Scopul nostru este ca, dezvoltând România, să ne aducem românii înapoi acasă!

Vă mulțumesc pentru această seară! Îi mulțumesc primarului Romei, domnul Roberto Gualtieri pentru găzduire și pentru implicare! Prezența sa alături de noi demonstrează clar respectul autorităților italiene față de comunitatea românească!”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentPrimarul Piedone, dezamăgit după o vizită de lucru în sector: „Gunoaie, lucru de mântuială și șmecherie golănească”
Articolul următorȘeful de la permise Arad, dar și alți polițiști din instituție, judecați pentru fraudarea examenului de obținere a permisului de conducere