Florin Cîțu (captură video)

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, marți, că în coaliția de guvernare nu s-a discutat despre reducerea TVA-ului la 5% în energie, precizând că astfel de informații „pe surse” sunt un fake news total.

Fostul premier a mai precizat că singurul lucru ce s-a discutat a fost despre un TVA generalizat.

„Dacă vreţi să facem ceva, să ajutăm, este vorba despre TVA-ul generalizat, acolo putem să reducem ceva. Dacă mergem aşa punctual, nu ajutăm şi nu are sens să intrăm în discuţii, mai bine nu facem nimic şi la revedere”, a spus Cîțu, potrivit news.ro.

Cîțu: „Am luat măsuri bune, s-a văzut foarte clar”

De asemenea, liderul liberalilor a afirmat că pentru a evita o criză majoră e nevoie de o reducere a TVA, pentru a lupta cu inflația, și o reducere a contribuțiilor.

„Aceasta, bineînţeles că deja o pregătisem la Ministerul Finanţelor, de a avea o reducere graduală, până în 2024, a acestor contribuţii”, a susținut președintele PNL.  

Totodată, Cîțu a declarat că reglementarea și plafonarea nu rezolvă problema prețurilor, precizând că singura soluție pe termen lung este reprezentată de investiții.

„Ascund, îţi bagi gunoiul sub preş, asta faci, dar asta nu înseamnă că gunoiul a dispărut. Îţi apare în altă parte. Singura soluţie pe termen lung o reprezintă investiţiile, extinderea pieţei, o ofertă mai mare”, a mai precizat Cîţu.

De asemenea, acesta a propus ca pe viitor, Guvernul să investească un anumit procent din PIB în energie, renunțând astfel la soluții pe termen scurt ce „îi dezamăgesc pe oameni”. Întrebat de ce ministrul Energiei nu a venit deja cu propunerile cerute de către Nicolae Ciucă, liderul PNL a informat că nu a avut un termen stabilit, iar guvernul trebuie să vină cu soluțiiile pregătite.

Totodată, Cîțu a anunțat că România riscă să intre în recesiune, dacă nu se iau măsuri urgente, după ce INS a anunțat că economia țării a crescut sub așteptări în 2021.

„Dacă nu se iau măsuri acum de a stimula economia, există un risc. Eu vorbesc de măsuri în general, pentru toată economia, pentru toți românii, măsuri pentru a salva economia în perioada următoare”, a adăugat Florin Cîțu.

Cîțu vrea creșterea salariilor pentru toți românii. Ce soluții are șeful PNL

Articolul precedentLege: asiguratul care îngrijeşte un pacient bolnav de cancer beneficiază de indemnizaţie şi concediu
Articolul următorFirmele se închid din cauza tarifelor la energie electrică și gaze naturale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.