Aproape că nu a fost politician în ultimii ani care să nu fi vorbit despre eliminarea pensiilor speciale, ca fiind o procedură ușor de realizat, iar promisiunile nu au lipsit. Nici Dacian Cioloș nu este departe, iar în opinia sa lipsesc doar câteva săptămâni până când vor dispărea primele pensii speciale: ale parlamentarilor și primarilor. Co-liderul USR-PLUS este convins că aceste pensii speciale vor fi abrogate în perioada imediat următoare, în perioada Paștelui, iar în paralel vor fi făcute planuri și în privința celorlalte categorii.

Într-o postare pe pagina de Facebook a USR-PLUS se arată că totuși planurile depind de o majoritate parlamentară, nu doar de dorințele formațiunii politice.


Începem cu pensiile parlamentarilor și primarilor, care sunt cel mai ușor de eliminat în Parlament. Suntem în curs de a construi majoritatea necesară, punem aceste proiecte pe ordinea de zi și cred că într-o perioadă scurtă, săptămâni, pot să ajungă aceste proiecte pe ordinea de zi. Urmează să vedem celelalte, unde trebuie să ne uităm atent ca să nu fim în situația de a face doar populisme, cum au mai făcut alții înaintea noastră, când s-au lăudat că dispar pensiile, dar ne-am trezit la CCR cu tot felul de contestații.

USR PLUS are asta ca obiectiv politic încă de la înfiinţare, pentru că e clar, nu poţi să contruieşti pe mucegai şi pe putreziciune. Despre asta este vorba acolo. Noi ne-am angajat că o să facem şi o să facem. Vom pune pe ordinea de zi aceste proiecte şi acolo se vor tranşa lucrurile şi vom vedea cine cu adevărat este pentru eliminarea pensiilor speciale. Acolo, la vot, se va vedea”, se arată în postare.

Articolul precedentPrimarul Piedone, bilanț la 58 de ani
Articolul următorPercheziții domiciliare într-un dosar cu măști contrafăcute