Percheziții domiciliare într-un dosar cu măști contrafăcute

Acestea au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara

Zece percheziții domiciliare au loc în Municipiul București și județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal de înșelăciune privind achiziționarea de măști de protecție contrafăcute. Parte dintre aceastea au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.  

La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare

Poliția Română

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu noul coronavirus de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

„În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică, dar și polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș.

Articolul precedentCioloș reîncălzește promisiunea tăierii pensiilor speciale: „Sunt cel mai ușor de eliminat în Parlament”
Articolul următorDoi polițiști din Suceava, trimiși în judecată în dosarul fraudării examenelor pentru permisele de conducere