Președintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Cristian Popescu Piedone, a transmis ieri o scrisoare deschisă către ministerul de Interne, mai precis ministrului Cătălin Predoiu, pe tema discuțiilor din jurul subiectului privind aderarea României la Schengen.

Din ce se arată în document, Piedone subliniază poziția profesională exprimată de Cătălin Predoiu, în condițiile în care este clar că țara noastră îndeplinește de ceva timp condițiile pentru a fi primită în Shengen, „România face în permanență eforturi” pentru a reduce decalajele existente față de alte țări din Uniunea Europeană, motiv pentru care „nu ar trebui niciodată să accepte să fie tratată ca o țară de rang inferior”.

Recent, aseară, Predoiu a explicat „pe sticlă” că în acest moment continuă „discuțiile intense și constructive cu privire la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen” și că nu vrea să facă „niciun pronostic, nici legat de frontiera aeriană, nici de cea terestră, nici de cea navală”.

Iar explicațiile oferite în toată această perioadă de Predoiu, care deține portofoliul Internelor, un minister implicat activ în această chestiune, sunt salutate de PUSL.

Partidul Umanist Social Liberal a luat act cu un deosebit interes de explicațiile oferite de domnia voastră în ceea ce privește continuarea procesului de integrare a României în spațiul Schengen.

Atitudinea adoptată de dumneavoastră, într-un moment în care emoțiile erau la cote înalte, trebuie felicitată și dată drept exemplu pentru toți politicienii, care în permanență trebuie să fie atât bine pregătiți, cât și calmi în fața tuturor provocărilor, care să fie mereu abordate cu demnitate, onoare și curaj.

Apreciem faptul că ați lămurit chestiunea migranților, dar și faptul că nu există condiții suplimentare din partea Austriei, care să condiționeze intrarea României în Schengen.

De altfel, credem că Uniunea Europeană este rezultatul colaborării unor parteneri cu drepturi egale, în ciuda diferențelor și decalajelor care încă există între țările membre. România face în permanență eforturi pentru a reduce aceste decalaje și nu ar trebui niciodată să accepte să fie tratată ca o țară de rang inferior, mai ales în condițiile în care respectă integral cerințele oficiale ale Uniunii.”, se arată în scrisoarea asumată de Cristian Popescu Piedone.

Articolul precedentIohannis, momentul adevărului privind aderarea la Schengen: „Mai e cale lungă. E nevoie de foarte, foarte multe negocieri”
Articolul următorDoi primari din PNL au intrat în PSD Gorj