Marius Budăi, ministrul Muncii

Luni seara, Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat asigurări că niciun pensionar din țară nu va primi mai puțin de 2.200 de lei la începutul anului viitor. Mai mult, el a declarat că prin această măsură, pensionarii vor fi sprijiniți în contextul scumpirii a gazului și energiei electrice.

 „Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a spus ministrul Muncii, relateză Digi24.

Ministrul Muncii: „Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și au acceptat această măsură”

De asemenea, el a mai precizat că toți din coaliția de guvernare au înțeles cât de important este acest sprijin acordat pensionarilor din România.

„Aceștia vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială. Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și au acceptat această măsură”, a  mai declarat Marius Budăi.

Totodată, Budăi a precizat că pentru cei cu pensie de 1.600 de lei, sprijinul va fi până în 1.000 de lei, iar cei cu pensie de 1.000 de lei vor beneficia de 1.200 de lei.

„Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri”, a spus Budăi în urmă cu câteva zile.

Reamintim că înaintea discuțiilor pe această temă, coaliția de guvernare a dat asigurări că toți pensionarii vor primi ajutorul de 1.200 de lei. Marius Budăi  a mai declarat jurnaliștilor că se așteaptă să primească toate avizele necesare ordonanței de urgență cât mai repede, inclusiv cele de la Ministerul Justiției.

Pensia minimă va crește de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar punctul de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei. Impactul bugetar al majorării pensiilor de anul viitor este de 11 miliarde de lei suplimentar.

Tot de anul viitor, persoanele cu dizabilități vor beneficia de a 13-a indemnizație. De asemenea, salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei brut. Astfel, o persoană plătită va primi în mână 1.524 lei net, adică cu 138 lei mai mult.

Budăi a trimis pe circuitul de avizare Ordonanțele privind majorarea alocațiilor și a pensiilor

Articolul precedentAna Birchall a aflat că judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură: „O măsură extrem de serioasă și ar trebui serios întemeiată!”
Articolul următorSperanța de viață a românilor, tot mai mică
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.