Fostul ministru al Justiției Ana Birchall consideră că măsura excluderii din magistratură a judecătorului clujean Cristi Vasilică Danileț este una departe de a fi corectă.

Ieri, după o amânare de câteva zile a pronunțării, Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu majoritate de voturi, că Danileț nu mai are ce căuta în sala de judecată, cu roba de judecător.

Decizia de excludere ar avea legătură cu postările făcute pe Tik Tok, considerate „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. La scurt timp de la această decizie, Danileț a explicat că într-unul din filmulețele „incriminatoare” taie gardul viu de acasă, în timp ce în celălalalt curăță o piscină și că în acestea nu există „nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”.

Iar ceea ce scria Danileț imediat după publicarea deciziei CSM este aprobat, dar cu alte cuvinte, de Ana Birchall. Aceasta critică soluția Secției CSM cu termeni destul de duri și subliniază că sunt mult mai multe situații în care magistrații își fac de râs profesia, însă nu se ia nicio măsură. Cu atât mai mult una atât de drastică. Iar Ana Birchall nu uită să aducă aminte de ceea ce s-a întâmplat cu judecătorul Dana Gîrbovan în perioada în care aceasta urma să fie numită ministru al Justiției. Când a fost, dar… nu a fost.

O prostie! O idioțenie! O decizie excesivă!

P.S. Ok Cristi este mai excentric, mereu a fost, DAR excluderea din magistratură este o măsură extrem de serioasă și ar trebui serios întemeiată!

Sunt câțiva magistrați care fac pe analiștii politici pe la TV, alții critică decizii politice și oameni politici sau se joacă alba -neagra cu demisia ca să fie numită ministrul justiției într-un guvern 100% politic (a se vedea cazul Gîrbovan salvată de Savonea după ce nu a fost numită ministru), alții dau decizii cu motivări de te minunezi și te întrebi ce au învățat la facultate, alții au dosare întoarse pentru că nu știu lucruri elementare de competență etc …și tot nu am văzut așa măsuri de excludere din magistratură!”, scrie Birchall pe Facebook.

Articolul precedentPredoiu, promisiuni: „MJ va propune guvernului sesizarea Parlamentului cu proiectul legii de desfiinţare a SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei”
Articolul următorMinistrul Muncii: „În luna ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei”