Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a precizat că o fuziune cu Partidul Național Liberal (PNL) este exclusă. Cu toate acestea, liderul PMP a susținut că negocierile cu liberalii vizează cooperarea pe proiecte locale și naționale.

„Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

Diaconescu: „Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice”

Mai mult, președintele PMP e convins că partidul va lupta pentru dezvoltarea și modernizarea țării, reprezentând unul dintre cele mai importante „forțe politice de dreapta” din România. De asemenea, Cristian Diaconescu a dat asigurăi că o fuziune cu Partidul Național Liberal (PNL) nu se va produce. Totodată, președintele partidului format de Traian Băsescu a precizat că în orice cooperare va propune în Parlament să se discute despre votul în două tururi pentru aleșii locali și legea sănătății.

„Despre aceste teme trebuie să discutăm cu prioritate la masa negocierii, indiferent care este obiectul negocierii”, a mai spus Cristian Diaconescu.  

Sâmbătă, conducerea PMP a anunțat că va continua discuțiile cu liberalii „privind un proiect politic comun”. Cu doar o zi înainte, în spațiul public s-a vorbit despre o fuziune a celor două partide politice. Diaconescu a precizat că „s-a exagerat”, deoarece nu a fost discutată o astfel de decizie în structurile partidului.  

De asemenea, Traian Băsescu, cel care a creat partidul, a venit cu mai multe precizări privind aceste informații. Fostul președinte al României a explicat clar că nu mai deține nicio funcție în PMP și nu intenționează să participe la discuțiile despre o eventuală fuziunie a celor două partide. Reamintim că după pierderea alegerilor, Traian Băsescu nu a mai avut niciun fel de implicare în activitatea partidului.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral. La nivel național, partidul are 50 de primari.

Cristian Diaconescu se teme că interimatul guvernului ar putea să afecteze viitorul PNRR

Articolul precedentConsiliul Local Bacău a votat transferul depozitului de deșeuri chimice la Ministerul Mediului
Articolul următorServerele FBI au fost sparte de hackeri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.