Foto: playtech.ro
Foto: playtech.ro

În ultimele 24 de ore, atât poliţiştii, cât şi jandarmii au aplicat 3.477 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au refuzat purtarea măştii de protecţie.

Amenzile au venit ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei au fost întocmite cinci dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ce sancţiuni primesc persoanele care refuză să poate masca de protecție sau o poartă incorect

Încălcările normelor de protecţie sanitară pot fi sesizate la TELVERDE 0800.800.165. Telefonul este operaţionalizat de Ministerul de Interne, iar apelurile sunt preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificare, precizează GCS.

Conform articolului 65, litera h, din legea nr.55/200, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.500 de lei.

Nu vrem să atentăm la buzunarul nimănui. Dar sunt măsuri minime pe care trebuie să le luăm pentru a ne proteja”, a declarat Comisar-șef Diana Sarca.

Masca de protecţie este obligatorie pe stradă în localităţile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

Anunţul vine potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne.

Cazurile de infecţie cu coronavirus sunt într-o uşoară scădere

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică (14 noiembrie) 3.021 noi cazuri de Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 223 decese. La acestea se adaugă 10 produse anterior, dar raportate astăzi.

Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.742.304. Până în prezent, 53.069 de persoane au decedat, iar 1.578.707 au fost declarate vindecate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 440 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Articolul precedentIohannis a fost întâmpinat de protestatari la intrarea într-o biserică din Sibiu
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Mergem la Klaus Iohannis cu două variante de premier”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time