Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

După negocierile cu liberalii, președintele Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a precizat că cele două partide vor merge la Cotroceni cu două nume pentru funcția de premier. Mai mult, liderul social-democrat nu a dat însă mai multe informații cu privire la cine din PSD va fi nominalizat.

De asemenea, Ciolacu a dat asigurări că de la începutul anului viitor, românii se vor bucura de mai multe majorări, însă fără a da detalii suplimentare. „Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie. Este și normal să nu dăm detalii pentru că sunt 2-3 variante. Eu nu vreau să-i mint pe români și vor ști acest lucru când va fi decis”, a spus Marcel Ciolacu, relatează g4media.ro. Mai mult, el a anunțat că persoanele care au venituri mari vor fi nevoiți să plătească o „taxă modică”.

PNL și PSD merg la Iohannis cu două propuneri de premier

Marcel Ciolacu a dat asigurări că nimeni nu se va atinge de veniturile medii ale românilor. „Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica”, a mai precizat Marcel Ciolacu, liderul PSD.

În tabăra opusă, Florin Cîțu a precizat duminică dimineață, înaintea negocierilor cu social-democrații, că nu există un blocaj propriu-zis, ci doar câteva divergențe cu privire la modul de aplicare a taxelor.

Altfel spus, liberalii susțin că veniturile bugetarilor pot crește fără taxe suplimentare, în timp ce social-democrații sunt de părere că e nevoie de o suprataxare a populației. Premierul interimar a mai precizat că unele dintre măsurile propuse de Partidul Social Democrat (PSD) aparțin fostului lider social-democrat, Liviu Dragnea.

„Nu suntem de acord. Le-am atacat atunci, ar fi culmea să le reintroducem astăzi, nu din cauza barierelor ideologice ci pentru că nu funcționează. Dacă funcționau le implementau atunci”, a mai precizat liderul Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu.

Reamintim că după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier, Iohannis a anunțat că va chema partidele politice la guvernare doar după ce se formează o majoritate parlamentară.

Președintele PNL Argeș și alți lideri liberali din județ, suspecți într-un dosar penal legat de angajări pe pile în funcții de conducere

Articolul precedentAproape 3.500 de sancțiuni și cinci dosare penale pentru nepurtarea măştii
Articolul următorCe a „câștigat” România din decizia Înaltei Curți de Casație: încă un „idol” pe masa Justiției. Kovesi nu va fi revocată
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.