Fostul ministrul al Economiei, Claudiu Năsui a afirmat la RFI că varianta unui guvern minoritar USR este „un scenariu plauzibil și foarte posibil”, în contextul în care discuțiile purtate de premierul desemnat cu liderii PNL și UDMR par să fie într-un mic impas. Cel puțin până vineri, când va avea loc o a doua întâlnire, „cu mandatele” pe masă, și care să degripeze motorul negocierilor. Astfel, dacă nu se va putea reface coaliția, așa cum afost ea gândită după alegerile din decembrie 2020, USR ar avea două opțiuni.  

„În primul rând, există și posibilitatea ca aceste negocieri să meargă, să funcționeze și să reușim să avem susținerea coaliției, singurei coaliții pe care o vedem fezabilă, anume PNL-USR-UDMR și în cazul în care această coaliție nu reușește să se pună de acord, singurul lucru responsabil pe care-l putem face și pe care-l vom face este să ne prezentăm în fața Parlamentului cu un Guvern, pentru că până la urmă, țara trebuie guvernată, suntem într-o perioadă grea”, a declarat Claudiu Năsui, la RFI.

Reamintim faptul că România se află într-o criză politică și guvernamentală din 1 septembrie, când premierul Florin Cîțu a decis demiterea lui Stelian Ion, de la Justiție, moment în care cei de la USR PLUS (la acea vreme) și-au anunțat retragerea politică a premierului, precum și depunerea unei moțiuni de cenzură, alături de parlamentarii AUR.

Contrele pe această temă, cine a declanșat criza, continuă și astăzi, fiecare dintre părți considerând-o pe cealaltă vinovată. Astfel, Florin Cîțu a afirmat că, în acest moment, este responsabilitatea lui Dacian Cioloș și a coaliției USR – PSD –AUR pentru ieșirea din criză, lucru pe care Năsui îl contestă. „Nu, domnul Florin Cîțu este cel care a generat toată această criză și care a reușit să demonstreze tuturor în opt luni de zile că nu înțelege ce înseamnă să fie un premier de coaliție. El a fost premierul unui singur partid și dacă stăm să ne gândim bine, nici măcar al unui singur partid, ci al unei părți dintr-un partid, a ignorat complet orice idee de reformă și placa asta, narațiunea aceasta cu USR-PSD-AUR în alianță este o minciună”, a spuis Năsui, adăugând că varianta unui guvern minoritar USR, propus în Parlament este „un scenariu plauzibil și foarte posibil”.


USR ia în calcul alegerile anticipate și se alătură celor de la PSD și AUR

Articolul precedentCe cumpără românii din piață: pește, conserve și medicamentele ”anti-Covid”
Articolul următorCiolacu îl trimite pe Iohannis „printre români”