Călin Popescu Tăriceanu este nemulțumit că azi nu se poate înghesui lumea la Iași pentru a vizita Sfânta și afirmă că decizia de a limita pelerinajul la moaște a venit prea din pripă, iar credincioșii nu au fost pregătiți psihic. Mai mult, Tăriceanu crede că o astfel de decizie încalcă drepturile credincioșilor, însă nu suflă un cuvânt despre riscurile la care s-ar putea supune aceștia în vremuri de pandemie de coronavirus.

Astăzi ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ține. În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor. Văd că a devenit o obișnuință ca Iohannis și Orban să intervină în viața credincioșilor, în special a celor ortodocși.

Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii și felul în care alte guverne își anunță credincioșii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luați de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeți că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ține? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans tocmai pentru ca oamenii să știe. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui.

Asta înseamnă respect pentru oameni, pentru credința lor. Asta înseamnă să-ți pese mai mult de ei decât de voturile lor. Nu uitați că de Paște dl Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări! Pe scurt, Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!

Este anul în care nu sunt la Iași alături de credincioșii ortodocși, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la ei. Fie ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne ocrotească și să ne călăuzească în vremurile acestea grele!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Articolul precedentE oficial: șef al Cancelariei pe vremea fostului premier Ponta, votat la conducerea ANCOM
Articolul următorFost consilier în Parlament și candidat ALDE la alegerile locale, trimis în judecată pentru trafic de influență