Parlamentarii au votat astăzi în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului viitorul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Astfel, după demisia din funcția de conducere a lui Sorin Grindeanu, parlamentarii au votat aproape cu două mâini numirea lui Vlad Ștefan Stoica în funcția de președinte al ANCOM. Vlad Ștefan Stoica a fost şef al Cancelariei primului ministru pe vremea lui Victor Ponta și a obținut azi încrederea parlamentarilor, cu 283 voturi pentru și 36 contra. Au mai fost încă trei nominalizări pentru acest post: Manuela Catrina (fost secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor): 12 voturi pentru, 307 contra, Ion Smeeianu (fost şef al Poştei Române): 1 vot pentru, 318 contra, și Mircea Rozolea – 23 de voturi pentru, 296 contra.

Dat fiind rezultatul votului, Vlad Stoica va conduce ANCOM în următorii 6 ani, perioada rămasă a mandatului început în 2017 de Grindeanu. Fost președinte al ANCOM până săptămâna trecută, Sorin Grindeanu și-a înaintat demisia şi a declarat vacant acest post, dat fiind că funcția era incompatibilă cu activitatea politică. Nici Vlad Stoica nu e politician, ci e de profesie avocat, însă a deținut mai multe funcții eminamente politice. Vlad Stoica a fost numit șef al Cancelariei primului ministru în februarie 2013, anterior fiind președinte onorific al Asociației pentru promovarea principiilor sociale și democratice ale tinerilor din România.

Victor Ponta mai lucrase cu Vlad Stoica, în Guvernul Năstase, la Corpul de Control al prim ministrului. În timpul guvernării Tăriceanu, Vlad Stoica a fost angajat la Agenția Națională Anti-Doping, cu un contract cu normă redusă, iar în 2009 a fost numit șef la cabinetul ministrului delegat de atunci Victor Ponta, pentru câteva luni. În acel an, 2009, a intrat în Baroul București.

Articolul precedentRăfuială în Parlament: Florin Roman îl acuză pe Claudiu Năsui de „bolșevism”
Articolul următorTăriceanu spune că a înțeles: „Pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”