Foto: Facebook/Ludovic Orban
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Ludovic Orban, ex-premier și ex-președinte peste liberali, actual președinte la Forța Dreptei, nu se sfiiește să critice politica dusă acum de partidul pe care l-a condus.

Discuțiile, făcute la RFI, au vizat zvonurile potrivit cărora PSD și PNL ar lua în calcul o alianță pentru alegerile de anul viitor, în sensul desemnării unor candidați comuni.

Potrivit lui Ludovic Orban, perspectiva aceasta nu este una firească, ci „este o alianță contra naturii, o alianță care este bazată strict pe interesul formațiunilor politice de a rămâne la guvernare și de a-și prezerva avantajele pe care le au”.

Însă, dincolo de asta, Orban a opinat că „PNL a îngropat liberalismul” și că „în PNL nu mai există idei liberale, nu mai există principii, valori liberale. PNL-ul a devenit strict un partid care nu urmărește altceva decât să se salveze și să rămână la putere cu orice preț, chiar și cu prețul de a trăda electoratul de dreapta”.

În același timp, Orban a punctat că celeilalte formațiuni politice din discuție, PSD, „îi convine să aibă un vasal care să-i dea mai multă onorabilitate și care să-l ajute să se mențină la putere, mai ales că de când au preluat conducerea Guvernului, se vede că nu au nici un plan și că guvernează prin improvizații”.

Este o alianță împotriva democrației, pentru că PSD și PNL la ora actuală, în afara faptului că dețin toate pârghiile guvernamentale, că au politizat administrația, că au politizat toate instituțiile statului, conduc aproape toate consiliile județene și peste 90% dintre primăriile localităților din România.

De altfel, această alianță s-a văzut clar că este un pericol împotriva democrației prin modul în care a acționat, refuzul deliberat de a organiza alegeri locale anticipate, deși legea îi obliga ca în termen de 90 de zile de la vacantarea funcției de primar să facă alegeri”, a mai spus Ludovic Orban.

Articolul precedentIndemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți, majorată cu 50%
Articolul următorSute de trenuri blocate în urma grevei ceferiștilor; scuzele CFR