Moșteanu (USR PLUS): „Am solicitat convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea moțiunii”

Doar USR PLUS și AUR își doresc cu adevărat acest demers

USR PLUS, semnatara moțiunii de cenzură împtriva Guvernului Cîțu, a făcut o solicitare către președinții Senatului și Camerei Deputaților în vederea convocării plenului reunit al Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură. Aceasta a fost depusă încă de pe 3 septembrie și citită în ședința din 9 septembrie, urmând ca în trei zile de la citire moțiunea de cenzură să fie dezbătură și votată. Între timp, premierul Florin Cîțu a făcut sesizare către CCR   în privința moțiunii care îl vizează. Totodată, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu s-a arătat nedumerit cu privire la tergiversarea dezbaterii, considerând că singurii care își doresc cu adevărat „căderea” lui Cîțu sunt cei de la USR PLUS și AUR, care au semnat pentru acest demers, mai mult, că atât PNL, cât și PSD au făcut zid în jurul premierului.

„Am făcut astăzi o solicitare către președinții celor două Camere ale Parlamentului de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moțiunii în temeiul Articolului 113 din Constituție. Am făcut o notificare și joi, în plenul Parlamentului, când s-a citit moțiunea. De la citirea moțiunii, acum, moțiunea este în linie dreaptă. Moțiunea trebuie dezbătută și votată. Nu înțeleg de ce se mai amână. Mă așteptam ca președinții să facă convocarea deja, așa cum au făcut-o, respectând Constituția, săptămâna trecută, pentru citirea moțiunii. Între timp, s-a întâmplat ceva și lucrurile nu mai merg cu aceeași viteză, de aceea le-am făcut această scrisoare, astăzi am trimis-o către domnul Ludovic Orban și către doamna Anca Dragu. Colega mea Anca Dragu, președinta Senatului, a făcut de ieri o scrisoare către președintele Camerei Deputaților pentru a se convoca acest plen reunit pentru dezbaterea moțiunii. Astăzi Ludovic Orban este plecat și a delegat atribuțiile unui coleg vicepreședinte PNL, deci astăzi, așa cum arată lucrurile, nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moțiunii”, a declarat liderul deputaților USR PLUS.

PSD nu ar vrea să pice guvernul înainte de Congresul PNL

Chiar dacă „pe față” social democrații au anunțat că vor vota orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în realitate, acest lucru pare că este dorit cu adevărat doar de USR PLUS și AUR. De altfel, recent, Vasile Dîncu  (PSD) a afirmat că nu vede rostul să cadă, acum, Cîțu, considerându-l pe acesta un „bun agent electoral”, dar pentru PSD,  mai mult, că satisfacția ar fi mai mare să fie demis după ce va câștiga șefia PNL.

„Singurii care își doresc cu adevărat această dezbatere suntem noi, cei de la USR PLUS, și cei de la AUR, care au semnat această moțiune. În continuare PSD și PNL sunt bloc în spatele lui Florin Cîțu, în acest abuz fără precedent pe care îl vedem de aproape două săptămâni de zile. (…) Nu putem permite acestei noi alianțe toxice PSD-PNL să facă agenda Senatului și, practic, să pună bețe în roate în continuare acestei moțiuni”, a adăugat Ionuț Moșteanu.

Dîncu îl consideră pe Cîțu „un foarte bun agent electoral”, dar pentru PSD

Articolul precedent18 unității de învățământ din Dâmbovița fără apă potabilă, alte trei fără căldură!
Articolul următorRareș Bogdan ar vrea Fondurile Europene, dar și Transporturile