Rareș Bogdan ar vrea Fondurile Europene, dar și Transporturile

Europarlamentarul a sugerat că în cazul revenirii USR PLUS la guvernare, aceștia nu ar mai trebui să primească portofoliile deținute și a căror pierdere a dus la supărări în rândul membrilor de partid

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a afirmat, la România 9, că în cazul unor negocieri a protofoliilor, cu cei de la USR PLUS, dacă vor reveni la guvernare, liberalii nu vor mai renunța la două dintre ministerele „grele”, cel al Fondurilor Europene (acum sub interimatul lui Florin Cîțu) și cel al Transporturilor (condus interimat de Lucian Bode, de la Interne, și fost ministru al Transporturilor în Guvernul Orban). Precizarea lui Bogdan a venit în contextul în care în curând vor veni banii de pe PNRR, dar și de faptul cp majoritatea proiectelor au fost realizate, la Transporturi, chiar de Bode.

„Ne dorim să nu mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii. În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat Rareș Bogdan, la România 9.

Rareș Bogdan: „Trebuie să recuperăm”

Totodată, Rareș Bogdan s-a arătat nedumerit de pierderea acestui portofoliu, în urma negocierilor dificile din iarnă de după alegerile parlamentare, subliniind că „ceea ce am pierdut în decembrie printr-o negociere proastă trebuie să recuperăm”, mai ales că „în joc”, la Transporturi e vorba de mulți bani atrași de Bode.  

„Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, așa cum era normal, să fie… (n.r. – la PNL). Eu nu înțeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan crede că USR PLUS trebuie să plătească pentru comportamentul iresponsabil

Articolul precedentMoșteanu (USR PLUS): „Am solicitat convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea moțiunii”
Articolul următorCu chiu, cu vai, Stângă s-a hotărât: merge pe mâna lui Cîțu