Cseke Attila: „În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate”

Ministrul interimar al Sănătății își dorește raportări reale, „din teren”, nu doar cifre de pe hârtie

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, le-a solicitat, marţi, prin intermediul unei videoconferințe, reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de rezilienţă care au fost asumate la nivelul fiecărui judeţ, pentru pregătirea sistemului sanitar pentru valul 4 al pandemiei cu noul coronavirus.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătății.

MS arată că, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor creşte numărul de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă. De asemenea, ministrul le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare, pentru ca să fie transferat de către reprezentaţii DSU.

Cseke Attila a mai cerut direcţiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, în caz de necesitate.

Totodată, Cseke Attila i-a asigurat pe şefii direcţiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar şi i-a îndemnat să acţioneze cu responsabilitate şi solidaritate. Videoconferinţele cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi managerii de spitale se vor desfăşura periodic, precizează Ministerul Sănătăţii, în comunicatul de presă.

Portofoliul de la Sănătate  afost preluat, interimar, de ministrul Dezvoltării Cseke Attila, ca urmare a demisiei Ioanei Mihăilă, din urmă cu o săptămână. De altfel, Attila a mai fost ministru al Sănătății, în perioada decembrie 2008 – august 2011.

Potrivit raportării de marți, a CSNU, au fost confirmate 3.929 de noi cazuri de infectare Covid, după șase zile consecutive cu peste 2.000 de cazuri. De altfel, județul Satu Mare se află în scenariul galben, fiind singurul județ cu o rată de infectare din ultimele 14 zile de peste 2 cazuri la mia de locuitori, mai exact 2,61 la mie, în timp ce media națională, raportată la aceeași perioadă, este de 1,19 cazuri la mia de locuitori.

Tătaru revine la Sănătate, în funcția de consilier onorific

Articolul precedentCu chiu, cu vai, Stângă s-a hotărât: merge pe mâna lui Cîțu
Articolul următor300 de dolari: prețul cu care un tată afgan își vinde copilul