Anca Dragu va apela la CCR: în nume personal dar și prin Biroul Permanent

„Ei invocă faptul că nu a fost informat Guvernul în aceeaşi zi, dar cutuma spune că informarea Guvernului se face ataşându-se calendarul stabilit pentru moţiunea ce a fost depusă. Noi, pe 3 septembrie, nu am avut un calendar, nici pe 4, nici pe 5, nici pe 6. Procedural, eu, ca preşedinte, pot să trimit un punct de vedere către CCR”, a spus președintele Senatului

Anca Dragu, președintele USR PLUS al Senatului a declarat astăzi că are intenția de a trimite la Curtea Constituţională nu unul ci două puncte de vedere. Primul se referă la Comisia de Resort, prin Biroul Permanent, iar al doilea personal, cu privire la sesizarea Guvernului trimisă CCR, în legătură cu așa-zisul conflict juridic dintre Guvern și Parlament, referitor la moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Anca Dragu: „Punctul de vedere a trecut în Comisia de constituţionalitate cu 8 la 3 voturi, iar în Biroul permanent a trecut cu 9 la 4. Este punctul de vedere însuşit de Biroul permanent. A fost solicitarea de a adăuga opinia USR PLUS la acest punct de vedere, dar a fost respinsă”

Anca Dragu a dat asigurări că punctul acesteia de vedere va fi trimis la Curte miercuri, cel mai târziu. „Ca atare, pentru prima dată, Biroul permanent trimite către CCR un punct de vedere defavorabil Senatului. PSD, PNL şi UDMR au votat pentru acest punct de vedere al Comisiei de constituţionalitate”, a spus Anca Dragu, citată de Agerpres.

„Vom explica că ceea ce susţine Guvernul este incorect, informarea Guvernului a avut loc atunci când am avut Birouri permanente întrunite. Timp de 4-5 zile, aceste Birouri nu s-au întrunit. Ei invocă faptul că nu a fost informat Guvernul în aceeaşi zi, dar cutuma spune că informarea Guvernului se face ataşându-se calendarul stabilit pentru moţiunea ce a fost depusă. Noi, pe 3 septembrie, nu am avut un calendar, nici pe 4, nici pe 5, nici pe 6. Procedural, eu, ca preşedinte, pot să trimit un punct de vedere către CCR. Aşteptăm decizia CCR pe sesizarea formulată de Guvern”, a mai spus Anca Dragu, conform sursei citate anterior.

Citește și: Cu chiu, cu vai, Stângă s-a hotărât: merge pe mâna lui Cîțu

Articolul precedent300 de dolari: prețul cu care un tată afgan își vinde copilul
Articolul următorNoua Zeelandă ar putea să-și schimbe denumirea în Aotearoa
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.